Griesmeelbrood van whitesugar

2013-03-29
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Heerlijke griesmeelbrood!

Ingrediënten

  • * 250 gram bloem
    * 250 gram griesmeel (middelfijn)
    * 3 etl melkpoeder
    * beetje zout
    * 2 thl suiker
    * 1 volle etl instant gist
    * 3 to 4 etl olie
    * 1 ei
    * lauw warm water om te kneden
    Voor de topping:
    * 1 eitje losgeklopt met wat melk
    * sesamzaadjes, blackseed of wat je thuis hebt, je kan het ook weglaten.

Werkwijze

Stap1

Mix de droge ingredienten samen en voeg het eitje en olie toe.
Wrijf het geheel tussen je vingers en voeg beetje voor beetje water toe.
Kneed het zeer goed voor een paar minuten, tot je een zeer soepele en fijne bal hebt.

Laat het deeg rijzen tot het zich verdubbeld.
Verdeel in 2 bolletjes en laat weer eff rusten.
Maak elk bal wat plat met je handen en snijd net niet vanuit het midden puntjes uit je cirkel.
Maak het uiteinde van elk punt wat boller met je hand.
Bestrijk met het eitje en verdeel de zaadjes erover.
Laat het weer goed narijzen voor zeker 1 uur of tot het verdubbeld is.
Bak je brood goudbruin in de oven.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.