Marokkaanse gekruide roerbakschotel

2005-11-02
Beoordeel dit recept:

Lekkere verse Marokkaanse gekruide roerbakschotel!

Ingrediënten

  • -Kip roerbakreepjes
    -350 gram couscous
    - 1 courgette
    - 1 rode paprika
    -1/2 rode ui
    - 1/2 bos koriander
    - 1 teentje knoflook
    - 1 theelepel komijn
    - 1 theelepel chilipoeder
    - fijngeraspte citroenschil
    - olijfolie
    - zout en peper

Werkwijze

Stap1

Maak de marinade: hak de koriander en knoflook fijn en meng dit samen met de komijn en het chilipoeder. Voeg naar smaak fijngeraspte citroenschil en zout en peper toe. Schep de roerbakreepjes samen met 2 eetlepels olijfolie door de marinade en laat dit ca. 5 min intrekken.

Maak de paprika en de courgette schoon en snijd samen met de ui in stukjes.

Verhit een wok of koekenpan (zonder olie) en bak hierin de roerbakreepjes goudbruin. Voeg vervolgens de courgette-, ui- en paprikastukjes toe en roerbak het geheel ca. 5 min.

Bereid ondertussen de couscous.

Serveer het roerbakmengsel op de couscous. Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door soumiariffia aan 02-11-2005

    Echt een lekker recept! Het is het proberen waard!
    Liefs, Soumia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.