Lamsvlees met pruimen en kweeperen

2009-02-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kg lamsvlees
    2 uien
    2 tomaten
    koriander
    gember
    peper
    2 thee lepels ras el hanout
    3 st kweeperen
    250 g pruimen
    2 kaneelstokjes
    3 eetlepels suiker
    zout
    olijfolie
    water ± liter

Werkwijze

Stap1

verhit olie in een diepe pan en braad hierin de vlees.voeg bij gesnipperde ui en klein gesneden tomaten.koriander, peper, gember, zout, en ras el hanout en voeg water bij tot boven de vlees . laat het op matig vuur 45 a 1 uur gaar sudderen. En pruimen 5 min meekoken.

kweeperen in vier partjes klokhuis uitsnijden in een beetje water met suiker en kaneelstokjes beetgaar koken.± 15 min

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Gadiva aan 14-09-2009

    Ziet er goed uit! Bedankt, ik ga het inshallah uitproberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.