Volkoren cake met rozijnen

2014-01-14
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Gezonde volkoren cake met rozijnen, krenten, cranberry’s, gember en mandarijnen. Erg lekker als je ze besmeert met zoute roomboter.

Ingrediënten


  • - 25gr krenten
    - 75gr rozijnen
    - 50gr gedroogde cranberries (vossenbessen)
    - 2 eieren
    - 100gr basterdsuiker
    - 225gr volkorenmeel
    - 1 volle theelepel bakpoeder
    - 3 mandarijnen
    - 1 theelepel kaneel
    - 1/2 theelepel gemberpoeder

Werkwijze

Stap1

Doe de krenten, rozijnen en cranberry's in een kom en giet er ca 250ml hete sterke earl grey thee over. Dek af met een bord en laat een nacht intrekken.

Mix de volgende dag de eieren met de basterdsuiker tot een mooi schuimig geheel. Voeg daaraan toe de zeste van drie mandarijnen, de kaneel, het gemberpoeder en een snuf zout. Meng het bakpoeder met het meel en schep het, samen met het fruit en aanhangend vocht, door de eieren. Vermeng alles goed.

Beboter een langwerpige cakevorm. Doe het beslag erin en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in de oven (170 graden).
Laat de cake afkoelen en serveer in plakjes. Erg lekker als je ze besmeert met zoute roomboter.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.