Marokkaanse harcha

2015-01-02
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 3 glazen melk
    - 1 enhalf glas olie
    - 100 g gesmolten ongezouten roomboter
    - 1 zakje bakpoeder
    - 2 eieren
    eetlepels suiker
    - theelepel zout
    - 350 g fijne smida (griesmeel)
    - 350 g grove smida (misschien iets meer)

Werkwijze

Stap1

Alle ingrediënten bij elkaar mengen behalve de smida, heel goed mengen en goed loskloppen, dan de smida erbij en heel goed mengen, het moet zo dik als een papje zijn en nog dikker.

5 min laten rusten!

Een koekenpan die niet plakt, een grote eetlepel van het beslag erin en rond vormen of een grote koekenpan voor een grote harsha.

Kleine Koekenpan voor kleintjes, grote voor grote harcha.

Op een zacht vuurtje:

na 3/4 minuten omdraaien bij de kleine

na 5/6 min omdraaien bij de grote.

Besaha 

Heerlijk met, olijfolie of honing en Marokkaanse thee 🙂

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.