Nohutlu Pilav (Rijst met kikkererwten)
2012-09-07- Keuken: Turkse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- 
				  Toevoegen aan favorieten Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4
- Bereidingstijd : 15m
Ingrediënten
- - 400 ml rijst
 - 50 gram roomboter
 - 3 eetlepels zonnebloemolie
 - 1 suikerklontje
 - 2 theelepels zout
 - 1 eetlepel citroensap
 - 300 gram gare kikkererwten
 - 600 ml gekookt water
Werkwijze
Stap1
- Haal de rijst door een zeef en was het.
- Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.
- Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 à 3 minuten.
- Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.
- Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.
- Daarna voeg je de suiker toe, roer net zo lang tot de suiker smelt.
- Voeg de kikkererwten toe.
- Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.
- Zet het deksel op de pan en het vuurpitje op een lage stand.
- Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.
- De Nohutlu Pilav is nu klaar om geserveerd te worden.
Gemiddelde waardering
(4 / 5)
14 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
- 
			                Vegetarisch Nee
- 
			                Lactose Nee
- 
			                Dieet Nee
- 
			                Gluten Nee
- 
			                Kcal Onbekend
- 
			                Vet Onbekend
- 
			                Eiwitten Onbekend
- 
			                Carbohydraten Onbekend

 
						
 
												 
												 
												 
												 
												








