Elfekkas

2006-03-21
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 3 eieren
    kleine soepkom suiker ongeveer 150 gram
    halve theeglas olie
    halve theeglas mazhar
    1 bakpoeder
    halve kom grof gehakte amandelen met schil
    halve theeglas zenzlen,sesamzaad (of meer)
    1 eetlepel Nefe3, venkelzaad
    1 eetlepel Habat Elglouwa, anijs
    1 theelepel kaneel
    klein beetje zout
    meel

Werkwijze

Stap1

  1. eieren met suiker vemengen.
  2. olie toeveogen
  3. mazher
  4. zenzlen, sesamzaad, venkelzaad(gemalen of heel) en de anijs, kaneel
  5. amandelen
  6. bakpoeder
  7. meel, en klein beetje zout.
  8. Meel netzolang toevoegen tot je een mooi zacht deeg hebt.
  • Oven voor verwarmen op 175 graden
  • Van het deeg staven maken en een paar keer rollen.
  • Staven met ruime afstand van elkaar op je bakplaat leggen, wel op bakpapier.
  • In de oven voor ongeveer 20 minuten.
  • Daarna in schuine plakjes snijden, wel geod de zijkanten vasthouden, want het kruimelt een beetje.
  • OP de platte kant leggen en weer terug in de oven tot ze mooi bruin zijn.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.9 / 5)

2.9 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door zahira aan 21-03-2006

    Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk, bedankt voor het recept!!

  2. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 22-03-2006

    Graag gedaan Zahira1
    P.s.: ik ben mmu2 van marokko.nl

  3. Geplaatst door sadiye aan 02-12-2008

    heb je ook van de koekjes die aan de voorkant staan?

  4. Geplaatst door amiena aan 22-04-2009

    je kan er ook rozijnen bij doen,voor de mensen die dat lusten,is heerlijk,echt een aanrader……..

  5. Geplaatst door sadiye aan 23-04-2009

    madam cuisine heb jij ook het recept van de witte koekjes aan de voorkant?

  6. Geplaatst door sadiye aan 03-09-2009

    🙁

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.