Patatesli sulu kofte!

2009-09-17
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *500 gram gehakt
    *1 handje rijst
    *half bosje peterselie
    *2 uien
    *1 ei
    *2-3 aardappelen(geschilde en in kleine stukjes gesneden)
    *1 eetlepel tomatenpuree
    *ong half glasje zonnebloemolie
    *beetje meel op een dienblad
    *zout en zwarte peper

Werkwijze

Stap1

Maak eerst de gehakt: Doe de gehakt in een kom en rasp hier 1 ui in, de heel fijn gesneden peterselie, handje rijst, ei, zwarte peper en zout en kneed het goed met je hand.

Pak een dienblad en doe daar wat meel in. Maak kleine balletjes en doe de balletjes in op de dienblad en schud het rustig zodat de balletjes helemaal onder meel zitten.

Laat dat rusten, pak een pan en doe daar de olie en de gesnipperde uien in bak het endaarna doe je de tomatenpurree in laat dat ook ff bakke. Doe de balletjes in de pan en schud de pan zonder roeren!

Doe daarna de stukjes aardappels ook er bij en schud de pan weer.

Doe er zout en water bij totdat het boven de balletjes en aardappels zijn en kook het op zachte vuur totdat de aardapples gaar zijn doe er heet water bij als het intrekt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door martine aan 17-09-2009

    moet je de rijst ongekookt in het gehakt doen?
    bedankt voor het recept ik heb het een keer gegeten en ik ben blij dat ik nu weet hoe je het moet maken

  2. Geplaatst door sadiye aan 17-09-2009

    ja moet ongekookt

  3. Geplaatst door cilla aan 25-09-2009

    ziet er heerlijk uit!!
    ga het zeker een keer proberen..

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.