Roerbakmie met garnalen

2005-10-30
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • zak tijgergarnalen (diepvries, 500 g)
    2 uien
    5 eetlepels roerbakolie
    1-2 theelepels sambal oelek
    1 zak Chinese roerbakmix (400 g)
    1 pak roerbakmie met ei (250 g)
    3 eetlepels ketjap manis

Werkwijze

Stap1

Materialen:

wok

Bereiden:

Tijgergarnalen volgens gebruiksaanwijzing ontdooien. Uien pellen en snipperen. In wok 3 el van olie verhitten.

Ui met sambal en laos hierin roerbakken. Groenten toevoegen en 5 min. roerbakken. Roerbakmie en 600 ml warm water erbij doen en geheel roerbakken tot al het water is opgenomen.

In koekenpan rest van olie verhitten en garnalen 3 min. bakken. Mieschotel met ketjap en peper op smaak brengen en over vier borden verdelen.

Garnalen erop scheppen.

Ik doe bij de garnalen altijd Kousenband ( kan je kopen bij de toko ) een diepvrieszak met Kousenband kost ongeveer 1 euro. Bak die mee met de garnalen en doe dan de roerbakmie erbij! Maak er een lekker met komkommersalade bij snij plakjes komkommer lekker dun en marineer ze een uurtje in azijn en suiker.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • energie

    490 Kcal
  • Vet

    16 g
  • Eiwitten

    32 g
  • koolhydraten

    56 g

Reactie (1)

  1. Geplaatst door shomisha aan 27-02-2009

    deze recept lijkt mij heerlijk en licht.
    ga het zeker uit proberen,ben gek op zulke recepten.thanks….thanks

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.