Rozijnen koekjes
2009-07-21- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *250 gram roomboter(kamertemp)
*1 glas poedersuiker of suiker
*1 glas maizena
*2 eieren (1 eigeel / eidooier op de koek smeren)
*1 pakje bakpoeder
*3 - 3,5 glas bloem
*1 glas rozijnen
Werkwijze
Stap1
Zeef de maizena met de bakpoeder en mix het samen op.
Doe de zachte boter in een kom en mix het met je handen met de eieren voeg daarna de suiker voeg de maizenamix rustig en mix met de vingertoppen endan de bloem, maak er een deeg van en voeg als laatst de rozijnen op en laat het deeg 5 minuten rusten pak de deeg en rol het op en snijd er blokjes van en smeer het eigeel erop en ga er met een vork over de koekjes maak er streepjes van (alleen aan de bovenkant) Bak de koekjes op 180C gaar.
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
6 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door koken20 aan 22-07-2009
heej,
bedankt voor het recept,
zit nu in de oven,
je hebt alleen niet erbij geschreven waneer de suiker erin moet,maar heb het gewoon erbij gedaan,
ze zien er nu al lekker uit,
doegg
Geplaatst door sadiye aan 22-07-2009
ik heb ze gister ook gemaakt echt lekker hoor ik heb er net 3 gegeten en heb jij ze al gemaakt??
Geplaatst door koken20 aan 22-07-2009
ja ze zijn wel gelukt,
tnx voor het recpept,alleen zijn ze niet zo hoog geworden zoals die van jou:p volgensmij heb ik ze te dun gemaakt maar goed tnx
Geplaatst door sadiye aan 22-07-2009
ja je moet beetje hoger doen,niet teveel aandrukken
Geplaatst door sadiye aan 23-07-2009
dames het is beter om poedersuiker te gaan gebruiken de koekjes zijn meer zachter en smelten meer in je mond.Met suiker worden de koekjes meer harder dan met poedersuiker.
Geplaatst door Fonnie aan 20-05-2012
Dank sadiye, ga het direct proberen, als het lukt, dan kan ik misschien dit proberen in andere koekjes