Rozijnen koekjes

2009-07-21
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *250 gram roomboter(kamertemp)
    *1 glas poedersuiker of suiker
    *1 glas maizena
    *2 eieren (1 eigeel / eidooier op de koek smeren)
    *1 pakje bakpoeder
    *3 - 3,5 glas bloem
    *1 glas rozijnen

Werkwijze

Stap1

Zeef de maizena met de bakpoeder en mix het samen op.

Doe de zachte boter in een kom en mix het met je handen met de eieren voeg daarna de suiker voeg de maizenamix rustig en mix met de vingertoppen endan de bloem, maak er een deeg van en voeg als laatst de rozijnen op en laat het deeg 5 minuten rusten pak de deeg en rol het op en snijd er blokjes van en smeer het eigeel erop en ga er met een vork over de koekjes maak er streepjes van (alleen aan de bovenkant) Bak de koekjes op 180C gaar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door koken20 aan 22-07-2009

    heej,
    bedankt voor het recept,
    zit nu in de oven,
    je hebt alleen niet erbij geschreven waneer de suiker erin moet,maar heb het gewoon erbij gedaan,
    ze zien er nu al lekker uit,
    doegg

  2. Geplaatst door sadiye aan 22-07-2009

    ik heb ze gister ook gemaakt echt lekker hoor ik heb er net 3 gegeten en heb jij ze al gemaakt??

  3. Geplaatst door koken20 aan 22-07-2009

    ja ze zijn wel gelukt,
    tnx voor het recpept,alleen zijn ze niet zo hoog geworden zoals die van jou:p volgensmij heb ik ze te dun gemaakt maar goed tnx

  4. Geplaatst door sadiye aan 22-07-2009

    ja je moet beetje hoger doen,niet teveel aandrukken

  5. Geplaatst door sadiye aan 23-07-2009

    dames het is beter om poedersuiker te gaan gebruiken de koekjes zijn meer zachter en smelten meer in je mond.Met suiker worden de koekjes meer harder dan met poedersuiker.

  6. Geplaatst door Fonnie aan 20-05-2012

    Dank sadiye, ga het direct proberen, als het lukt, dan kan ik misschien dit proberen in andere koekjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.