Thaise kippensoep

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor 4 personen
    2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte)
    1 stuk jonge gember (3 cm in plakjes)
    1 rode chilipeper in ringen
    4 dl kokosmelk
    150 gram kipfilet in blokjes
    2,5 lepel vissaus
    1 el limoensap
    4 dl water Uit m'n boekkie,
    maar je kan ook variëren, dus wat meer van dit en dat.
     

Werkwijze

Stap1

De 2 blaadjes djeroek peoroet blaadjes of 1 citroengras wortel (in de lengte), gember, chilipeper, kokosmelk en water in pan laten pruttelen voor 5 minuten.

Dan de rest toevoegen en laten koken tot de kip wit is ) 3 / 5 min. Ik doe er vaak rijst bij. Wat ook lekker is, is thaise basilicum erbij doen, er bovenop, bij het serveren. Maar is wel duur en moeilijk te krijgen.

Trouwens veel van de gebruikte kruiden kun je ingevroren (goedkoper) krijgen bij de Chinese toko’s… Zitten in Amsterdam op de wallen, maar goed, scheelt gewoon heeeeel veeeeel geld tov de Surinaamse toko.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

    Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • shorba - soep

    Shorba – soep

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *