Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

2018-02-16
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 2:00 u
  • Klaar in : 2:20 u
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Tchichasoep of iewzan is griesmeel van gerstekorrels. Ze zijn heel gezond, maar kun je het niet vinden (ik koop het in Marokko of bij Marokkaanse winkels), dan kun je ook bulgur of couscous nemen. De soep is lekker licht en heerlijk van smaak! Ideaal als afwisseling op de harira in de ramadan.

Ingrediënten

  • - 200 gr vlees in blokjes
  • - 3 tomaten zonder vel en pitjes
  • - 1 grote ui
  • - 1 wortel
  • - 1 zakje soepgroenten
  • - 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
  • - Paar takjes peterselie en koriander
  • - 1 tl gember
  • - 1 tl kurkuma
  • - 1 tl zwarte peper
  • - 1 tl zout (of meer naar smaak)
  • - 2 liter water
  • - 150 gr tchicha/iwzan/bulghur
  • - 1 blikje tomatenpuree
  • - 1 el bloem met 2 el's water tot een papje gemaakt

Werkwijze

Stap1

Bak het vlees in wat olie bruin, bak de tomatenpuree mee voor een paar minuten. Maal in een blender de ui, wortel en tomaat fijn en voeg dat toe. Doe de kruiden erbij, het bouillonblokje en 1 liter water. Breng aan de kook. Laat dit op zacht vuur minstens een uur pruttelen. Doe dan de tomatenpuree, soepgroenten en nog 1 liter water erbij en laat dit weer minstens een half uur pruttelen. Dan de tchicha/iwzan/bulghur erbij en het bloempapje en breng aan de kook. Laat dit nog even pruttelen tot de tchicha gaar is.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.