Pastilla met kip

2009-09-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500g pastilladeeg (grote foormaat)
    200g boter
    1 eidooier
    VOOR DE VULLING:
    1 kip van ongeveer 2kg
    5 middelgrote gehakste uien
    1/4 theeglas olie
    1 koffielepeltje zout
    1/2 koffielepeltje peper
    1/2 koffielepeltje saffraandraden
    water
    bosje gehakte peterselie
    8 eieren
    500g amandelen (gepocheerd en ook ontveld)
    22g fijne suiker
    2 eetlepels oranjebloesemwater
    DECORATIE:
    3 eetlepels honing
    100g amandelen(gepocheerd,gefrituur en gehakt)
    kaneelpoedersuiker

Werkwijze

Stap1

Bismillah:

Maak de kip schoon onder stromend water,
Verwarm de olie in een pan en braad de kip met de gehakte uien even aan, strooi er zout, peper, kaneel, saffraanpoeder over

Voeg saffraandraadjes toe en blijf roeren tot de ui goudgeel is geworden, giet er 1 liter water bij en breng alles 30min aan de kook op een groot vuur, voeg 5 min voor het einde van de kookteid de peterselie toe en roer alles voorzichter doorerlkaar, neem de kip uit de pan en haal het vel van de kip en haal het vlees van de botten en snijd het vlees in kleine stukjes.

Laat de pan op een zacht vuur staan om de saus in te dikken en voeg roeren 1 voor 1 de eieren toe, haal de pan van het vuur als het water verdampt is.

Pocheer de amandelen en haal het velletje eraf,
daarna dep je de amandelen met keukenpapier, droog en frituur je ze goudgeel in de olie, als de amandelen zijn afgekoeld hak je ze fijn samen met de suiker kort in een mixer en voeg je orangjebloesemwatertoe meng alles door het amandelmengsel.

Vet een rond bakblik in, en leg er 5 deegplakken op, de plakken moeten voor een stukje over de rand van het bakblik hangen, smeer de plakken gelijkmatig in met gesmolten boter en leg daarna nog een deegplakje in het midden voor de versteviging van de vulling die erop komt.

Bedek het deeg van het bakblik nu met het mengsel van eieren en uien en leg het kippenvlees er als een tweede laag erover, schenk er gesmolten boter over leg dan het amandelmengsel overheen als ee derde laagje.

Sla de deegplajes over de vulling heen en bestrijk het met gesmolten boter, leg een extra plakje deeg ingsmeerd met eigeel over de pastilla om de vulling helemaal af te dekken, smeer de deegplak voor de laaste keer in met gesmolte boter en zet het bakblik gedruende 30min in een vooverwamde oven van 180 graden, de pastilla moet goudgele kleur krijgen.

Tot slot,,
voor het opdienen de pastilla met honing garneren en bestrooien met gehakte amandelen, poedersuiker en kaneel.

eetsmakelijken vragen mag altijd hoor graag of jullie het hebben geprobeerd

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door misskokinzainab aan 08-09-2009

    mmmmm lekker vooral omdat ik nu ook vast aahhaha ga het binnnenkort uitproberen!

  2. Geplaatst door koken20 aan 08-09-2009

    haha inchAllah,
    veel succes met het vasten inschallah neemt Allah onze vasten aan

  3. Geplaatst door koken20 aan 08-09-2009

    waarom komt mijn tekst zo bij elkaar ik doe steeds spatie maar helpt niet raar :s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.