Vanilie griesmeelcake
2010-11-18- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 12
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- benodigheden:
500 gram fijn griesmeel
1 liter vanilievla (geen mager of light)
1 longdrinkglas plantardige zonnebloemolie
1 longdrinkglas suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes bakpoeder
4 eieren
voor de garnering gemalen kokos en jam
maar je kun er ook ander garneringen voor gebruiken bijvoorbeeld noten.
Werkwijze
Stap1
Je voegt de olie, suiker, vanilie suiker, bakpoeder en eieren bij elkaar. Dit ga je met een garde roeren tot het een gele massa wordt.
Dan voeg je de griesmeel en vanilievla toe en dit roer je door totdat de massa glad is niet met een staafmixer want het beslag is al luchtig genoeg.
De over op ong 170 graden voorverwarmen.
Voeg het beslag in een ronde of vierkante cakevorm maar bestrooi de cake vorm wel wat met griesmeel zodat hij niet plakt.
Laat de cake een uur in de over maar controleer wel na een half uur af en toe!
Zodra en cak goed gerezen is en goudbruin is dan even prikken of het niet nog beslag aan je mes of sateprikker blijft hangen.
Even de cake laten afkoelen en versieren met de jam en cocos!!
Veel succes!!
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
28 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Ja -
Dieet
Ja -
Gluten
Ja -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door koken20 aan 20-11-2010
hmm ziet er heerlijk uit,ik ga hem deze week inschAllah proberen.
bedankt voor et recept;)
Geplaatst door martine aan 21-11-2010
lekker ga hem zeker een keer maken
Geplaatst door houdabak aan 29-11-2010
ben benieuwd of hij goed is gelukt denk van wel keep me posted!
Geplaatst door selwa29 aan 06-01-2011
ziet er heel lekker uit.
hoe veel is ml is een longdrink glas???
GROETJES
Geplaatst door amber20 aan 03-02-2011
In 1 longdrinkglas zit 225 ml; persoonlijk gebruik ik altijd iets minder dan dat wanneer ik mijn basboussa (vanille-griesmeelcake) maak.
groetjes,
AMBER
Geplaatst door Fur aan 24-06-2017
Het is lekkerder met wat lepels yoghurt erin en een snufje zout. Ook beter om hem 35 min te bakken ipv een uur, want dan wordt die te droog. Ligt er wel aan watvoor oven je hebt uiteindelijk.
Bedankt voor het delen.
Soms doe ik 3 kwart griesmeel en een kwart meel 🙂