Vanilie griesmeelcake

2010-11-18
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • benodigheden:
    500 gram fijn griesmeel
    1 liter vanilievla (geen mager of light)
    1 longdrinkglas plantardige zonnebloemolie
    1 longdrinkglas suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    2 zakjes bakpoeder
    4 eieren
    voor de garnering gemalen kokos en jam
    maar je kun er ook ander garneringen voor gebruiken bijvoorbeeld noten.

Werkwijze

Stap1

Je voegt de olie, suiker, vanilie suiker, bakpoeder en eieren bij elkaar. Dit ga je met een garde roeren tot het een gele massa wordt.

Dan voeg je de griesmeel en vanilievla toe en dit roer je door totdat de massa glad is niet met een staafmixer want het beslag is al luchtig genoeg.

De over op ong 170 graden voorverwarmen.

Voeg het beslag in een ronde of vierkante cakevorm maar bestrooi de cake vorm wel wat met griesmeel zodat hij niet plakt.

Laat de cake een uur in de over maar controleer wel na een half uur af en toe!

Zodra en cak goed gerezen is en goudbruin is dan even prikken of het niet nog beslag aan je mes of sateprikker blijft hangen.

Even de cake laten afkoelen en versieren met de jam en cocos!!

Veel succes!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 28
Beoordeel dit recept

28 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Ja
  • Gluten

    Ja
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door koken20 aan 20-11-2010

    hmm ziet er heerlijk uit,ik ga hem deze week inschAllah proberen.
    bedankt voor et recept;)

  2. Geplaatst door martine aan 21-11-2010

    lekker ga hem zeker een keer maken

  3. Geplaatst door houdabak aan 29-11-2010

    ben benieuwd of hij goed is gelukt denk van wel keep me posted!

  4. Geplaatst door selwa29 aan 06-01-2011

    ziet er heel lekker uit.
    hoe veel is ml is een longdrink glas???
    GROETJES

  5. Geplaatst door amber20 aan 03-02-2011

    In 1 longdrinkglas zit 225 ml; persoonlijk gebruik ik altijd iets minder dan dat wanneer ik mijn basboussa (vanille-griesmeelcake) maak.
    groetjes,
    AMBER

  6. Geplaatst door Fur aan 24-06-2017

    Het is lekkerder met wat lepels yoghurt erin en een snufje zout. Ook beter om hem 35 min te bakken ipv een uur, want dan wordt die te droog. Ligt er wel aan watvoor oven je hebt uiteindelijk.
    Bedankt voor het delen.

    Soms doe ik 3 kwart griesmeel en een kwart meel 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.