Super zachte Turkse broodjes met verschillende vullingen

2018-02-02
  • Bereidingstijd : 1:30 u
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar in : 2:10 u
Beoordeel dit recept:

Het recept van super zachte Turkse broodjes met verschillende vullingen. Je kan Turkse kaas, gehakt, kipfilet of tonijn als vulling gebruiken. Mocht iets niet duidelijk zijn laat me het weten.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - 1 kilo meel
  • - 500 ml lauwe melk
  • - 250 ml zonnebloemolie
  • - 1 blokjes gist van 42 gr
  • - 2 eetlepels suiker
  • - 2 theelepel zout
  • - 100 ml volle yoghurt
  • - 2 eieren alleen het wit, de dooier bewaren om mee aan het eind de broodjes mee te bestrijken
  • Vulling:
  • - Turkse kaas
  • - gehakt
  • - kipfilet

Werkwijze

Stap1

Alle deeg ingrediënten met elkaar mengen tot een heel soepel deeg. Laat het vervolgens een uurtje reizen. Daarna maak je er kleine balletjes van het deeg. Laat het weer een half uurtje rijzen.

Stap2

Vul je broodjes naar wens, denk dan aan Turkse kaas, gehakt of kipfilet. Super zachte Turkse broodjes met kaasvulling Super zachte Turkse broodjes met gehaktvulling

Stap3

Bestrijk de broodjes met de eidooier! Strooi de maanzaad / sesamzaad er op. Laat ze vervolgens 10 min rusten. Super zachte Turkse broodjes met verschillende vullingen bestrooien

Stap4

Doe ze daarna in de oven op 160 graden voor ongeveer 35 min (verschilt natuurlijk per oven). Geloof me, de broodjes zijn super zacht!! Mocht iets niet duidelijk zijn laat me weten....

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.