Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Donuts besmeerd met honing en bestrooid met kokos is het enig recept dat bij mij goed lukt en dat ook lekker is. Het is heel makkelijk. Dus probeer het. In het Marokkaans heet het sfenj.

Ingrediënten

  • - 500gr. bloem
  • - 1 ei
  • - 2 eetlepels boter
  • - 2 eetlepels suiker
  • - 1 vanillesuiker
  • - 1 glas sinaasappelsap
  • - 1 glas warme melk
  • - 1 1/2 eetlepel gist
  • - half zakje bakpoeder
  • - zout

Werkwijze

Stap1

Meng alle ingrediënten met elkaar, kneed dit tot een soepel deeg. ( als het deeg te nat is, voeg dan bloem tot je een soepel deeg hebt)

Stap2

Besmeer je handen met zonnebloemolie, maak kleine bolletjes van het deeg. Laat het op een dienblad rijzen. Een uur ongeveer.

Stap3

Verhit olie in een wok of grote koekenpan, bak hier de donuts in. LET OP!!! Het vuur niet te hoog!!

Stap4

Zodra de donuts een mooi kleurtje hebben haal je ze eruit. Als ze afgekoeld zijn kun je ze besmeren met honing en kokos erover strooien.

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 46
Beoordeel dit recept

46 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Reacties (37)

  1. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    ik ga dit ook maar eens proberen…

  2. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    ziet er lekker uit,ga ik ook eens proberen

  3. Geplaatst door souhaila aan 09-10-2005

    Salaam Soulfa,

    Dat ziet er erg lekker uit!!! Even een vraagje over de glazen die je gebruikt voor o.a. melk: watvoor glazen zijn dit?? Hoeveel ml gaat hierin?? En de sinasappelsap, moet dat versgeperste zijn of kan je ook gewoon uit een pak gebruiken??

    Dank je el!!

    groet

  4. Geplaatst door chaouniah aan 10-10-2005

    ik heb het gisteren uitgeprobeerd en ze waren heerlijk de kinderen smulden ervan.bedankt.

  5. Geplaatst door chamch aan 10-10-2005

    Hoi ik heb ze gisteren ook gemaakt, ze zijn heerlijk. Ze zien er erg mooi uit en smaken heerlijk. Bedankt soulfa

  6. Geplaatst door soulfa aan 10-10-2005

    limonade glazen, je kunt gewoon sinasappelsap uit pak gebruiken. Bij mij lukken ze altijd en ik vind ze heerlijk.

  7. Geplaatst door islamia23 aan 11-10-2005

    ik ga ze ook snel proberen

  8. Geplaatst door islamia23 aan 11-10-2005

    gaat er geen olie in??

  9. Geplaatst door saadia29 aan 11-10-2005

    Deze ga ik zo maken, insha Allah lukt het.

  10. Geplaatst door saadia29 aan 11-10-2005

    Nou Soulfa,ze zijn goed gelukt Hamdoelilah, inderdaad een heerlijk recept, lekker luchtig en makkelijk.
    Thanx :kus:

  11. Geplaatst door anoniem20 aan 14-10-2005

    Is dat niet mijn recept?? 😉

  12. Geplaatst door soulfa aan 14-10-2005

    he, nog niet bevallen?? Ja en inderdaad jou recept.

  13. Geplaatst door eva2 aan 15-10-2005

    ik heb de donuts gemaakt en ze waren lekker,vooral met de honing en de kokos!

  14. Geplaatst door eva2 aan 15-10-2005

    nog bedankt voor het recept!

  15. Geplaatst door anoniem20 aan 16-10-2005

    nee nog niet, ben alweer 2 weken overtijd, begin nu wel nieuwsgierig te worden 😉

  16. Geplaatst door islamia23 aan 17-10-2005

    k heb ze geprobeerd, ze zijn de zelfde dag heerlijk, maar ze drogen zo snel en worden hard, de volgende dag al, best zonde

  17. Geplaatst door soulfa aan 17-10-2005

    Ja klopt, warm ze dan even op in de oven dan zijn ze weer zacht.

  18. Geplaatst door Islam4You aan 18-10-2005

    Ik heb t ook geprobeerd. Ben best wel tevreden. Ik had vuur eerst hoog staan dus de eerste werden te snel bruin. Vraagje eigenlijk. Maak je eerst kleine bolletjes en pas als je ze in de olie wil doen maak je er een gaatje in? of zet je het gelijk in donutsvorm klaar?

  19. Geplaatst door soulfa aan 18-10-2005

    gaatje maak je voordatje ze in de olie doet.

  20. Geplaatst door tangia aan 19-10-2005

    deze ga ik ook straks maken…

  21. Geplaatst door xxamiraxx aan 20-10-2005

    nou dan ga ik die donuts ook maar eens proberen. hopelijk lukken ze……..

  22. Geplaatst door hajira aan 24-10-2005

    ik heb een ander recept geprobeerd ook van hier maaruh zonder sinaasappelsap…
    ik probeer deze vanavond….
    dames eet ze zo meteen…

  23. Geplaatst door kookgek aan 25-10-2005

    ik heb ze gemaakt ze zijn denk ik mislukt ze zien er niet mooi uit en smaak weet ik niet moet nog proeven straks.

    Foto – imageshack – bestaat niet meer

    zal ze zeker nog een keer uitproberen.

  24. Geplaatst door pareltje aan 07-03-2006

    mijn kids houden niet van honing daarom besmeer ik ze wel eens met jam en cocos,vinden ze heerlijk

  25. Geplaatst door romaysa aan 24-07-2006

    kan ik precies dit recept aanhouden en dan zonder dat sinasappel?

  26. Geplaatst door sarah aan 04-08-2006

    zien er heel lekker uit ik ga ze ook proberen hoewel het altijd bij mijn mislukt ga toch een poging wagen

  27. Geplaatst door samya aan 18-10-2006

    k heb ze eergister gemaakt en ze waren heerlijk luchtig alleen waren ze ietsje aan de dunne kant dus de volgende keer zal ik ze iets dikker maken.

  28. Geplaatst door selma_30 aan 08-05-2007

    salam,
    ze zien er lekker uit .hoeveel minuten moet je het deeg kneden?. alvast bedankt.

  29. Geplaatst door umm_dounia aan 01-06-2008

    ik wil ze ook maken moet ik tijdens het bolletje ook gaatje in doe

  30. Geplaatst door umm_dounia aan 21-08-2008

    hallo ik heb en vraag over deze donuts moet ik tedens bolletje een gaatje terglijk in doe graag hoor ik het de beste

  31. Geplaatst door Nassira aan 30-08-2008

    ze zijn hard geworden, wat hebik verkeerd gedaan?

  32. Geplaatst door soulfa aan 13-11-2008

    Je hebt teveel meel gebruikt Nassira, het deeg mag niet te hard zijn.

  33. Geplaatst door hafsoena aan 17-03-2009

    hey , ik heb ze gistere gemaakt en ze waren heerlijk , luchtig en zacht !
    ik heb ze iets dikker gemaakt , dus volgende keer ga ik een grote gaatje in doen , want men ouders vonden het eenbeetje te dik ! 😀
    maarja volgende keer beter in iedergeval ware ze me gelukt en ze waren lekker dus !
    xx

  34. Geplaatst door hafsoena aan 17-03-2009

    ohja bedankt voor trecept ! x

  35. Geplaatst door koken20 aan 23-06-2009

    heej,
    ik heb nu geen gist kan ik dan gewoon bakpoeder gebruiken,dat is toch het zelfde??
    tnx voor het recept

  36. Geplaatst door koken20 aan 31-12-2009

    ik heb hem gemakt met gist hij is lekker!!
    heel erg bedankt voor het recept mijn tante wil gelijk ook het recept:D
    gr koken20

  37. Geplaatst door gewoonmezelf aan 18-08-2010

    als je met suiker bestrooit moet je ze dan niet eerst vochtig maken met wat water of zoiets zodat het suiker erop blijft kleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.