Broccolisouffle

2008-08-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 200 gr broccoli
    15 g bloem
    15 g boter
    1 dl melk
    2 eieren
    2 eetlp geraspte kaas
    nootmuskaat

Werkwijze

Stap1

Maak de broccoli schoon.
Snijd de stroken in klein stukjes en verdeel de rest in roosjes.
Kook de broccoli met een beetje zout 5 min gaar.

Giet de broccoli af in zeef laat t goed uitlekken vervolgens puree het in een foodprocessor of roerzeef.
Laat de boter in een steelpan smelten, roer de bloem erdoor en laat het mengsel al roerend ca 1 min zachtjes pruttelen.
Schenk al roerend scheutje voor scheutje de melk erbij de saus al roerend zachtjes 1min laten koken.Neem de pan van vuur.
Splits de eieren.klop de dooiers één voor één door de iets afgekoelde saus.

Voeg de geraspte kaas toe en laat die al roerend smelten roer de broccolipuree erdoor en voeg de zout, peper, en nootmuskaat toe. Laat het mengsel afkoelen tot lauw.

Beboter intussen de soufflévorm (3/4 inhoud liter). Klop de eiwitten met een snufje zout in een grote kom stijf en meng het met broccolimengsel.Schep de broccolimengsel in een beboterde soufflé vorm en bak het in voorverwarmde oven op c175 ca 35 min.

Serveer direct

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door saartje2009 aan 26-11-2009

    Bij mij zijn ze ingezakt en waren ze vies en gwn mislukt hoe zou dat komen of hoot dat zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.