Kruidig-zoete lamsbout

2013-06-25
  • Porties : 5
  • Bereidingstijd : 2:30 u

Een heerlijke, zoet-kruidige lamsbout die wél tenminste 7 uur moet stoven voor het allerbeste resultaat; vlees dat smelt op je tong, zo zacht…..

Ingrediënten

  • 1 flinke lamsbout

  • 3 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 grote fijngehakte uien
  • 2 geschrapte en in plakjes gesneden wortelen
  • 3 fijngeperste tenen knoflook
  • het sap van 1 flinke sinaasappel
  • 3 koffielepels -Ras el hanout-
  • 1 blaadje laurier
  • zonnebloemolie en/of boter
  • 250 ml. water;
  • zout en peper naar smaak

Werkwijze

Stap1

Verhit de olie en/of de boter in een ruime braadpan en braad
daarin de lamsbout samen met de gehakte ui en knoflook aan.
Voeg er de wortelplakjes aan toe en roer alles door.
Voeg er dan de mosterd, de honing, het sinaasappelsap, de
ras el hanout, het laurierblaadje en zout en peper naar smaak 
aan toe.
Roer nogmaals alles goed door elkaar en bedek met 250 ml. water.

Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat ongeveer
7 uur heel zachtjes stoven (het liefst op het gas met een vlamverdeler).
Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit; voeg anders wat
extra water toe.

Ruime braadpan

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

    Zachte Aardappelbroodjes die in je mond smelten

  • Mijn nasiballetjes zonder nasimixzakjes met chilisaus of satesaus

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Marokkaanse Gerolde en gevulde msemmen recept

    Marokkaanse gerolde en gevulde msemmen – rghayef recept

  • Geroosterde paprika

    Geroosterde paprika

  • Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

    Traditionele Marokkaanse couscous met groenten en kip

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *