Vier soorten koekjes uit 1 deeg

2014-10-02
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Dit is echt handig, met 1 deeg maak je 4 soorten koekjes, die allemaal anders smaken en er anders uitzien. Zo heb je heel makkelijk een bord vol koekjes, zonder steeds een ander deeg te maken. Je kunt hiermee ook zelf wat experimenteren om andere soorten koekjes te maken.

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • - 350 gr bloem
  • - 250 gr roomboter op kamertemperatuur
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 150 gr suiker
  • Koekje 1 (Speculaasrondjes):
  • - 1 el koekkruiden
  • - Gesmolten chocolade
  • Koekje 2 (Kokos-jamkoekjes):
  • - Abrikozenjam
  • - Kokos
  • Koekje 3 (Amandelkoekjes):
  • - Amandelspijs (kant en klaar of zelfgemaakt)
  • - Poedersuiker
  • - Een stempel om je koekje in te drukken (heb ik uit Marokko)
  • Koekje 4 (Chocolade-cornflakeskoekjes):
  • - Gesmolten chocolade
  • - Fijngestampte cornflakes

Werkwijze

Stap1

Mix de boter met de vanillesuiker en suiker tot een creme. Voeg de bloem toe en kneed tot een deeg. Eventueel wat bloem toevoegen als het te veel plakt (maximaal 2 eetlepels). Verdeel het deeg in 4 stukken en gebruik elk stuk voor 1 soort koekje.

Koekje 1:

Meng het deeg met de koekkruiden en maak er staafjes van. Vorm die tot een cirkeltje en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 190 graden in ongeveer 15 minuten gaar. Na het bakken met gesmolten chocolade versieren.

Koekje 2:

Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze 15 minuten op 190 graden en dompel ze in verwarmde jam. Rol daarna door kokos.

Koekje 3:

Maak hele kleine bolletjes van de amandelspijs en maak grotere bolletjes van het deeg. Druk de bolletjes deeg plat en leg er een bolletje amandelspijs op. Rol opnieuw op tot een bolletje. Druk met een vork plat of druk het bolletje in een speciale stempel. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak op 190 graden voor 15 minuten. Als ze nog warm zijn door poedersuiker rollen.

Koekje 4:

Maak staafjes van het deeg, leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten op 190 graden. Laat ze afkoelen, dompel dan in gesmolten chocolade en rol door de cornflakes.

Andere variaties:

* Maak staafjes en dompel 1 uiteinde in chocolade en gehakte amandelen

* Maak rondjes en dompel helemaal onder in chocolade en dan in kokos

* Rol uit en steek er rondjes uit, plak ze na het bakken op elkaar met wat caramel of jam en dompel eventueel in chocolade

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 60
Beoordeel dit recept

60 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Samira aan 22-06-2017

    Moeten er geen eieren en bakpoeder in?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.