Aardappel-gehakt pasteitje

2015-01-24
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • aardappels
    - 200 gr. gehakt
    - 100 gr. geraspte kaas
    - Loempiavellen
    - Zwarte peper
    - Peterselie (kasbour)

Werkwijze

Stap1

Aardappels koken en puree van maken met klontje boter beetje zout en scheutje melk.

Gehakt kruiden naar smaak en rullen met klein beetje olijfolie.

Puree en geruld gehakt met elkaar mengen, meng ook de geraspte kaas er bij.

Zwarte peper en peterselie erbij en goed samen mengen.

Leg een loempia vel recht voor je en doe een eetlepel gehaktmengsel 3 cm van de rand. Vouw de rechter kant van het deeg over de mengsel heen.. Doe hetzelfde met de linker kant. Druk het een beetje plat, smeer het uiteinde beetje in met een papje (water met mail) en vouw het pakketje af.

Bak ze met een dun laagje olie in de koekenpan aan beide kanten bruin.

Blijf er tijdens het bakken wel bij want het deeg is dun en kan snel aanbranden.

2e variant is blikje tonijn door de aardappelpuree, 1 uitje bakken ook erdoor roeren, beetje geraspte kaas en zout en peper naar smaak en natuurlijk niet te vergeten beetje peterselie.

Zelf verzonnen…maar zeer lekker!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door prinses nisrin aan 28-10-2005

    Dat ziet er zo lekker uit!!!!
    Ik wil ze vandaag gaan maken. maar ik heb niet zo goed begrepen over het vouwen! 🙁 dat vind ik erg! liefs nisrin.

  2. Geplaatst door prinses nisrin aan 28-10-2005

    moet je ze net als msemen vouwen?

  3. Geplaatst door prinses nisrin aan 28-10-2005

    Lekker meid!!! Heb ze net gemaakt en iedereen vond ze heerlijk!!! bedankt voor je heerlijke recept!

  4. Geplaatst door loewie aan 02-11-2005

    Blij dat je ze lekker vond!

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 02-11-2005

    shit, ik heb nog steeds geen tijd gehad om ze te maken.
    Ze lijken me heerlijk

  6. Geplaatst door karima aan 30-12-2005

    Hmm ziet er heerlijk uit Meid.. goed je fantasie gebruikt;)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.