Abrikozenkoekjes
2006-10-18- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 30-35
Ingrediënten
- 200 gr bloem
100 gr boter (op kamertemperatuur)
1 ei
100 gr suiker
100 gr gedroogde en fijngehakte abrikozen
Werkwijze
Stap1
Klop de boter met de suiker en het ei tot een creme. Voeg bloem toe en de gehakte abrikozen. Maak er een deeg van en verdeel in 30-35 bolletjes. Druk ze een beetje plat en maak met een mes een stervorm in de koekjes. Bak ze 20 minuten op 175 graden gaar. Laat ze afkoelen en bestrooi met wat poedersuiker (hoeft niet).
Gemiddelde waardering
(4.1 / 5)
40 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door asma29 aan 19-10-2006
sela ellouiza ik wel je vragen waar haal je gedroogde abrikozen snil atwoord a.u.b
Geplaatst door Bakstertje aan 19-10-2006
salaam, gedroogde abrikozen haal je gewoon bij de supermarkt bij aldi en lidl denk ik niet, maar bij ah en c1000 liggen ze bij de bak produkten (baukje enz.) Ze zitten in een zakje.
Geplaatst door ellouisa aan 19-10-2006
ik heb de gedroogde abrikozen bij een turkse winkel gekocht. Veel marokkaanse winkels hebben het in zakken bij de amandelen enzo…
Geplaatst door sennar aan 20-10-2006
elouissa, kan ik ook rozijnen gebruiken, heb nl een zak over hier…
Geplaatst door samya aan 22-10-2006
hoeft er geen bakpoeder in? Moeten de bolletjes dik of normaal zijn…
Chokran hbiba ze zien er echt super lekker uit ga ze zo maken 😀
Geplaatst door sennar aan 22-10-2006
zoals beloofd aan samya. Ik heb ze gmaakt, ze worden niet heel groot in de oven. ik heb ze met rozijnen gemaakt, voor de rest aan het recept gehouden. ellouissa ga zo door!!!
Geplaatst door samya aan 22-10-2006
chokran sennar!! Bij mij zitten ze nu in de oven ben benieuwd 😮
Geplaatst door ellouisa aan 22-10-2006
ja je kan ook rozijnen gebruiken. Er hoeft geen bakpoeder in en ze blijven dezelfde grootte in de oven.
Geplaatst door samya aan 22-10-2006
chokran heb ze gemaakt en geproefd ze zijn wel lekker maar vind ze ietsje te hard… Klopt de hoeveelheid meel want aan 200gr had k namelijk nie voldoende heb best veel nog toegevoegd 😮
Voor de rest tbarkallah ga zo door!
Geplaatst door ellouisa aan 23-10-2006
ja het klopt, het zijn harde koekjes….
Geplaatst door asma29 aan 02-11-2006
ik heb deze koekjes in suikerfeest gemakt ze waren zo lekker en gelukt.heey ellouia ik wel wat te zeggen. alles wat ik heb vanjuow geproebeed luktet altijd,nummer 1 voor juow.chkran schat,
Geplaatst door ellouisa aan 04-11-2006
bedankt lieverd!! Ben blij dat ze lekker zijn geworden 🙂
Geplaatst door Besmaa aan 26-05-2007
mag ik iets vragen wat is abrikozen ? help snel aub
Geplaatst door sjaahida aan 02-06-2007
dat is gedroogd fruit.
Geplaatst door superkok aan 16-12-2007
klein en oranje net als perzik
Geplaatst door Fatiha1 aan 03-10-2008
heb ik ook gemaakt, ze waren heel lekker, nog een vraag ze zijn wel een beetje hard voor mijn moeder ,als ik wat pakpoeder in doe zal wel lukken of niet om een beetje zachter te worden.
Geplaatst door Amine aan 23-10-2008
Salam, de koekjes zijn
lekker,tbarkallah i3lik ga door schat
Geplaatst door sokkar aan 17-09-2009
Hallo, ik ben nieuw hier, en mijn vraag is moet er geen bakpoeder in,
alvast bedankt
Geplaatst door sokkar aan 18-09-2009
Hallo,heb de koekjes gemaakt en ze zijn heerlijk!!!Om ze zacht te maken heb ik iets meer boter gebruikt.Bedankt voor het heerlijk recept
Geplaatst door shineline aan 19-09-2009
hallo, kun je ook amandelen gebruiken?
Geplaatst door shineline aan 19-09-2009
hallo, kun je ook amandelen gebruiken?
Geplaatst door chidaa aan 18-03-2013
Salaam moet je die boter laten smelten?