Appelcake gevuld met walnoten

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 appels
    - 3 eieren
    - 150gr. zachte roomboter
    - 100gr. suiker
    - 150gr. bloem
    - 1/2 zakjes bakpoeder
    - 50gr. gemalen walnoten
    - amandelschaafsel voor de versiering
    - abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Schil de appels, snijd ze in plakken.

Verwarm de over op 160 graden, en vet een springvorm goed in met boter.

Mix de boter en suiker tot een crème, voeg eieren 1 voor 1 toe.

Daarna doe je de bloem, bakpoeder en de walnoten erbij.

Meng dit alles goed. Doe dit alles in de springvorm, druk de schijfjes appel op het beslag. Strooi er amandelschaafsel overheen. 

Bak de cake 30 tot 40 minuten goudbruin.

Haal m uit de oven en bestrijk de cake met abrikozenjam.

makkelijk en lekker

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (16)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 08-10-2005

    hee dit recept zocht ik al zo lang!

  2. Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005

    als het goed is het net als cake deeg!!

    maar ben benieuwt

  3. Geplaatst door soulfa aan 08-10-2005

    morgen plaats ik alle recepten.

  4. Geplaatst door miss_rif22 aan 08-10-2005

    we w8 wel op je recepten

  5. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    morgen is al vandaag soulfa…we wachten

  6. Geplaatst door soulfa aan 10-10-2005

    sorry dames internet deed het vandaag niet, maar ik beloof jullie morgen ochtend staan ze erop.

  7. Geplaatst door miss france aan 11-10-2005

    mmmm lekker deze maak ik donderdag…

  8. Geplaatst door miss france aan 19-10-2005

    ik heb m gemaakt vandaag en ik moet zeggen heerlijk tbarke Allah 3liek..

  9. Geplaatst door nadia aan 22-10-2005

    ziet er heerlijk uit!

  10. Geplaatst door chamch aan 02-11-2005

    hoe groot is de springvorm waar je hem in doet?

  11. Geplaatst door soulfa aan 02-11-2005

    26 of 28 cm

  12. Geplaatst door Bollebuik aan 19-11-2005

    ’t Ligt in de oven, ben benieuwd!!

  13. Geplaatst door Bollebuik aan 19-11-2005

    ’t Is goed gelukt!! Lekker luchtig, alleen doe ik er volgende keer stukjes appel erdoorheen met een beetje kaneel. Dat was het gedacht dat eerst bij me opkwam toen ik een hap nam 😀 Bedankt voor het recept!!

  14. Geplaatst door zilla aan 24-07-2006

    Heerlijk! Lekker fris. Nog nooit op deze manier een cake gemaakt. Altijd uit een pak. Maar dit lukt veel beter. Uit een pak zakt hij bij mij altijd in. Bedankt!

  15. Geplaatst door boukarfi24 aan 02-11-2008

    heerlijk

  16. Geplaatst door azzedinne aan 26-09-2009

    moet er niet iets meer bakpoeder in anders is ie niet zo luchtig of niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.