Dadel koekjes

2014-10-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor het deeg:
    - 300 gr bloem
    - 150 gr boter
    - 100 gr suiker
    - Mazhar om te kneden (1/2 el)
    Vulling:
    - 250 gr dadelpasta (kant en klaar) of dadels, gestoomd
    - 2 el gesmolten boter
    - 1 el mazhar
    - 1 tl kaneel
    - 1 el poedersuiker
    - Handje gepelde en gebakken amandelen, gehakt
    Extra:
    - Poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker,  ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.

Meng voor de vulling de dadelpasta, amandelen, kaneel, mazhar en gesmolten boter (als je gewone dadels gebruikt even stomen en fijnmalen in een hakmolen).

Verdeel het deeg en de vulling in bolletjes. Druk een bolletje deeg uit tot een rondje en neem een bolletje vulling. Maak hier een klein staafje van en leg die op het deeg. Vouw het deeg om de vulling en druk goed aan. Rol even heen en weer zodat heel de vulling 175 graden gaar (als de onderkant lichtbruin is, maar de bovenkant nog wit) en rol ze door poedersuiker als ze nog warm zijn.

Succes!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.