Recipes from Ingredient: Dadels
Een dadel is de vrucht van de dadelpalm, een tweehuizige palm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. In de vruchten bevindt zich een harde pit. De dadel is een steenvrucht. Ze worden in november en december geoogst. De vrucht wordt vers of gedroogd gegeten. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. De bekendste soorten zijn: Balah, 'Adjwa, Galaas, Raziez, Ganiezie, Maskaani, 'Anbara, Mawaadj-ie, Badj-iera, Gharra, Halawaa, Salmie, Hajjaanie, Zaghloel, Bint 'iesh, en Samaani.
Kruidkoek met dadels, abrikozen en sinaasappel
Ik vind zo'n lekkere zelfgebakken kruidkoek heel goed passen bij de herfst; lekker kopje koffie ...
Lees meerCouscous met kip
Couscous met kip. Heerlijk gerecht voor speciale gelegenheden. In de landen van Noord-Afrika wordt couscous ...
Lees meerGezonde amandel-dadelmelk
En u gelooft het misschien niet, maar ondanks hun mierenzoete smaak zijn dadels erg gezond ...
Lees meer