Dadel Koekjes

2015-05-17
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor het deeg:
  • 300 gr bloem
  • 150 gr boter
  • 100 gr suiker
  • Mazhar om te kneden (1/2 el)
  • Vulling:
  • 250 gr dadelpasta (kant en klaar) of dadels, gestoomd
  • 2 el gesmolten boter
  • 1 el mazhar - Oranjebloesemwater
  • 1 tl kaneel
  • 1 el poedersuiker
  • Handje gepelde en gebakken amandelen, gehakt
  • Extra:
  • Poedersuiker

Werkwijze

Stap1

Meng voor het deeg de bloem, boter, suiker, ei en mazhar tot een zacht en soepel deeg en laat in de koelkast rusten.

Stap2

Meng voor de vulling de dadelpasta, amandelen, kaneel, mazhar en gesmolten boter (als je gewone dadels gebruikt even stomen en fijnmalen in een hakmolen).

Stap3

Verdeel het deeg en de vulling in bolletjes. Druk een bolletje deeg uit tot een rondje en neem een bolletje vulling. Maak hier een klein staafje van en leg die op het deeg. Vouw het deeg om de vulling en druk goed aan. Rol even heen en weer zodat heel de vullingr175 graden gaar (als de onderkant lichtbruin is, maar de bovenkant nog wit) en rol ze door poedersuiker als ze nog warm zijn.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.