Choumicha cake met amandelen

2009-08-26
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Cake:
    4 eieren
    125 gr poedersuiker
    100 gr boter
    125 gr meel
    snufje zout
    1 zakje bakpoeder
    Glazuur:
    100 gr boter
    70 gr poedersuiker
    50 gr kokos
    50 gr amandelschaafsel
    30 gr meel
    5 cl melk

Werkwijze

Stap1

Cake:
Boter en de suiker goed mixen tot een glad mengsel. Dan de eieren, meel met bakpoeder en zout toevoegen en goed mixen. Je kunt het evt. met de hand mixen maar ook met de mixer. Daarna in een springvorm gieten die bedekt is met bakpapier aan alle kanten en goudbruin bakken op +/-170 graden.

Glazuur:
Boter en de suiker goed mixen tot een gladde crème.
Daarna de kokos en de helft van de amandelschijfjes toevoegen en mengen. Als dat goed gemixt is dan voeg je het meel en melk als laatste toe aan het mengsel.

Als je een glad mengsel hebt verkregen dan smeer je dit met een lepel voorzichtig uit op de afgekoelde cake. LET OP! Laat de cake wel in het bakblik zitten als je dit doet.

Wanneer je dit hebt gedaan strooi je de rest van de amandelschijfjes op de cake en bak je de cake opnieuw in de oven op +/- 170graden totdat de bovenlaag goudbruin is geworden.

Veel succes!!!!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 21
Beoordeel dit recept

21 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (13)

  1. Geplaatst door sadiye aan 26-08-2009

    😀 ik ben deze nu aan het maken ik laat jullie weten ;)nogmaals bedankt loubna

  2. Geplaatst door sadiye aan 26-08-2009

    loubna ik heb deze cake gemaakt hij is heel erg lekker maar de cake is niet zo goed gaar van binnen weet jij wat ik fout heb gedaan??Glazuur van de bovenkant is wel goed gaar.Ik heb alles echt goed met een digitale weegschaal gewogen 🙁

  3. Geplaatst door mazida aan 27-08-2009

    ziet er echt lekker uit maar wat voor boter moet ik doen en moet ik de boter laten smelten

  4. Geplaatst door sadiye aan 27-08-2009

    mazida hier heb je een video van deze receptje.
    http://www.youtube.com/watch?v=k3Hu8TrttAQ&feature=related

  5. Geplaatst door essy aan 27-08-2009

    ziet er heelrijk uit

  6. Geplaatst door loubna´s recepten aan 27-08-2009

    Misschien kun je de oven wat lager zetten zodat de cake wat langer de tijd heeft om gaar te worden. Succes

  7. Geplaatst door sadiye aan 28-08-2009

    ow ok zal ik volgende x doen bedankt

  8. Geplaatst door Iempje aan 19-09-2009

    lekkerr

  9. Geplaatst door troep aan 22-09-2009

    ik heb hem ook gemaakt hij is niet gelukt hij was hard de kleur was goed en het lijkt alsof ik te veel boter heb gedaan.De cake is heeeel vettig.moet ik de cake daarna omdraaien of moetik gewoon zo snijden..helppp

  10. Geplaatst door sadiye aan 22-09-2009

    hoi troep wat jammer zeg ik had hem ook gemaakt hij is echt lekker alleen was die niet gaar van binnen je hoeft hem niet om te draaien.

  11. Geplaatst door troep aan 17-08-2010

    ik ga het nog een keer proberen sadiye hoelang heb jij hem in de oven gehad

  12. Geplaatst door sadiye aan 17-08-2010

    ik weet het niet meer is al een tijdje terug wanneer de cake goudbruin is dan is de cake wel goed 😀

  13. Geplaatst door houdabak aan 16-01-2011

    ik heb de cake gisteren gemaakt heerlijk is de cake geworden!!!! keep going girls

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.