Amandelpiramides

2006-06-26
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • ingredienten voor de vulling:
    500 gr gepelde en gemalen amandelen
    300gr suiker
    een paar korrels arabische gom
    2 eetlpls mazhar
    halve eetlp gesmolten boter
    1 eigeel / eidooier
    voor het deeg:
    500gr bloem
    have theeglas mazhar
    1 eetlp poedersuiker
    1 ei
    snoepdiamantjes voor de sier

Werkwijze

Stap1

maak het deeg aan en meng alle ingredienten voor het deeg goed door elkaar. plastic omheen doen en laat dit 30 min rusten, maak intussen tijd de vulling en meng dit goed door elkaar.maak er kleien balletjes van en dek dit af met een plastic zak.
rol het deeg uit tot een grote plak er snijd er vierkantjes uit van ongeveer 6 bij 6cm.dan doe je een balletje deeg in het midden en breng de hoekjes naar mekaar toe en plak dit dicht met een meelpapje, gemaakt van wat water en wat bloem, en maak er een soort van piramide vorm van, ik heb helaas geen fotos van de bereiding dus ik hoop dat jullie het een beetje begrijpen.
werk ze zo allemaal af en zet er een snoepdiamantje op voor de versiering.
de piramides 1 nacht laten rusten, afgedekt met een dunne plastic zak in een droge ruimte, bv de oven.
verwarm de volgende de oven op 200 gr, koekjes er wel eerst uithalen, dan zet je de oven op 180 gr en bak de piramides ongeveer 10 min in de oven, ze mogen niet bruin worden maar moeten licht van kleur blijven.

ze zijn op het eerste gezicht best moeilijk te maken maar je hebt het snel onder de knie.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (11)

  1. Geplaatst door asi aan 27-06-2006

    waneer komt recept

  2. Geplaatst door ellouisa aan 28-06-2006

    ziet er weer lekker uit meid! leuk idee, piramides 🙂

  3. Geplaatst door pareltje aan 28-06-2006

    asi het recept probeer ik vanmiddag nog te schrijven.
    thnx ellouisa :kus:

  4. Geplaatst door asi aan 29-06-2006

    hoi islaamparel.dat ziet goed uit meid.maar ik vindt molijk om te begrijpen hoe ik moet faoun.beslem.xx

  5. Geplaatst door pareltje aan 30-06-2006

    asi wat begrijp je niet precies?

  6. Geplaatst door asi aan 05-07-2006

    Ik begrijp niet hoe ik die vulling precies in moet doen .?

  7. Geplaatst door pareltje aan 13-07-2006

    van de vulling maak je eerst balletjes,dan leg je het op het deeg die je in een vierkant hebt gesneden.daarna leg je het balletje in het midden en vouw je het bijna dicht,dus de hoekjes naar elkaar toe,het amandelmengsel moet in het midden zichtbaar zijn,dan vouw je de andere kant naar elkaar toe en dan vorm je het met je handen tot een piramide vorm.
    ik hoop dat je het nu wat beter begrijpt asi.

  8. Geplaatst door mina aan 14-08-2006

    kan iemand me uitleggen wat: arabische gom is???????

  9. Geplaatst door pareltje aan 15-08-2006

    mina arabische gom is meska al7or,een soort van witte korreltje. je kan ze kopen bij de marokkaanse winkels.

  10. Geplaatst door koken20 aan 25-06-2009

    dus dan vraag je gewoon arabische gum,kun je dat in alle markokaanse winkels kopen?
    alvast bedankt voor het antwoord

  11. Geplaatst door bou aan 09-11-2009

    salaam 3alikoum, ziet er lekker uit, ik ga het broberen inscha allah.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.