Chocolate-chip cookies

2006-02-17
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 165 gr bloem
    Halve tl bakpoeder
    100 gr suiker
    75 gr bruine basterdsuiker
    1 ei
    1 zakje vanillesuiker
    Snufje zout
    125 gr boter
    100 gr gehakte pure chocolade

Werkwijze

Stap1

Mix de boter met de suiker licht en schuimig. Voeg het ei toe en mix erdoor. Meng bloem met bakpoeder en zeef het boven de rest. Mix het erdoor tot een deeg dat plakkerig is. Schep de chocoladestukjes erdoor. Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met twee eetlepels hoopjes deeg op de bakplaat, laat wel genoeg tussenruimte open want ze lopen uit

Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden 10-15 minuten tot ze bruin zijn. Ze zijn dan dik en zacht. Laat ze op de bakplaat 5 minuutjes afkoelen (dan worden ze harder) en daarna verder laten afkoelen op een rooster.

LET OP DE TUSSENRUIMTE ANDERS KRIJG JE EEN GROTE MASSA!!

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door marocovic aan 18-02-2006

    moet je de chocolade met de meel doen ?
    of op het laatste

  2. Geplaatst door ellouisa aan 25-02-2006

    op het laatst

  3. Geplaatst door jamila29 aan 04-03-2006

    Misschien een rare vraag maar worden de hoopjes die je schept vanzelf plat zoals het plaatje?

  4. Geplaatst door ellouisa aan 04-03-2006

    ja, het smelt zeg maar omdat er veel suiker in zit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.