Avocadosalade met kip

2008-03-09
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 4 kipfilet met vel
    1 theelepel
    1 theelepel oregano, gehakt zout en versgemalen zwarte peper
    60 g zwarte olijven, ontpit en gehalveerd (optioneel)
    30 g verse muntblaadjes, gehakt
    3 eetlepels versgehakte peterselie
    6-8 gedroogde tomaten, in vieren
    2 stevige rijpe avocado's ongeveer
    16 blaadjes botersla of een zakje gemengde sla Dressing
    1 eetlepel citroensap
    1/2 theelepel tabasco
    5 eetlepels olijfolie extra vierge
    1/2 kop Spaanse ui, fijngesnipperd

Werkwijze

Stap1

1- Maak de dressing door citroensap, tabasco en oregano in een grote kom te mengen. Giet de olie erbij en klop het mengsel tot een emulsie. Roer de ui erdoor.

2. Verwarm boven een middelhoog vuur een flinke hoeveelheid kruiden in een braadpan met een geribbelde bodem of zet de pan onder de grill.

3. Dep de kipfilet af, smeer de kant zonder vel in met olie en strooi er oregano, zout en peper over naar smaak. Zet de kip 7 minuten met het vel naar beneden onder de grill en druk de dikste delen zo nu en dan plat met een spatel. Draai de stukken filet om en braad ze nog eens 7 minuten op dezelfde manier of tot ze gaar zijn. Verwijder de stukken filet met een tang, leg ze op een schaal en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

4. Snijd de kip in pakken, doe ze bij de dressing en laat ze 15 minuten marineren op kamertemperatuur. Roer de marinade zo nu en dan door.

5. Voeg de olijven, munt, peterselie en tomaten toe en schep de salade goed door elkaar. Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pit. Snijd de helften en plakjes en doe ze bij de salade. Schep de salade voorzichtig door en breng hem op smaak met zout en peper. Leg de slablaadjes op een bord en schep de salade erop.

Besahha ou rahha 🙂

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    590
  • Vet

    49g
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.