Baklava met amandelen en walnoten

2015-07-21
  • Opbrengst : 60 stuks
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Baklava is een lekkernij die meestal als dessert wordt gegeten. Baklava wordt vooral verkocht in landen van de Balkan tot het Midden-Oosten. In België en Nederland wordt het geserveerd als dessert in Griekse en Turkse restaurants.

Ingrediënten

  • - 1 pak van 250 gr filodeeg
  • - 300 gr amandelen
  • - 300 gr walnoten
  • - 200 gr poedersuiker
  • - 4 el mazhar (oranjebloesemwater)
  • - 1/2 klp amandel aroma
  • - 25 gr boter
  • - Gesmolten boter
  • - Gebakken amandelschilfers
  • - Honing

Werkwijze

Stap1

Ontvel de amandelen, bak ze en hak ze grof. Rooster de amandelen in de oven op 220 graden voor ongeveer 20 minuten. Hak ze daarna ook grof. Meng de noten met poedersuiker, mazhar, amandel aroma en boter.

Stap2

Neem 3 filodeeg bladen en besmeer elk blad met een kwast die je in gesmolten boter hebt gedompeld. Leg ze op elkaar en besmeer de bovenste ook. Verspreid hierop (niet teveel) je notenmengsel. Als je begint te rollen moet je elke keer de rol weer wat besmeren met gesmolten boter. Eenmaal je een rol hebt gevormd snijd je deze met een scherp mes in stukken.

Stap3

Leg de stukken rechtopstaand op een bakplaat bekleedt met bakpapier. Bak dit in de oven op 200 graden gedurende 15 minuten.

Stap4

Neem in de tussentijd een pannetje met wat honing en verdun het met een scheutje mazhar. Leg dit op een zacht vuurtje tot deze vloeibaar wordt.

Stap5

Leg de gebakken baklava in een schaal en giet hierop de honing. Laat de baklava de honing goed opnemen. Leg ze daarna in papieren vormpjes en besmeer met een kwast de bovenste kant nogmaals met honing. Doe hierop wat gebakken amandelschilfers. Succes!

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.