Kwarktaart een makkelijk recept om ervan te genieten
2018-01-14- Keuken: Belgische, Nederlandse
- Gang:Dessert, Snack
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 15m
Het recept van de kwarktaart is heel makkelijk te maken. Ik heb hier de naturel magere kwark gebruikt, je mag een ander soort gebruiken als je wilt.
Ingrediënten
- Cake
- - 2 eieren
- - 100 gr. suiker
- - 1 vanillesuiker
- - 75 gr. bloem
- - bakpoeder
- Kwarkmengsel
- - 500 gr. kwark
- - sap van halve citroen
- - 100 gr. poedersuiker
- - 400 ml slagroom
- - 100 gr. suiker
- - klopfix
Werkwijze
Stap1
De 2 eieren goed mixen. Doe daarna 100 gr. suiker erbij en 1 vanillesuiker. Weer goed mixen.
Doe vervolgens 75 gr. bloem en een theelepel bakpoeder erbij. (wel eerst door een zeefje halen). Niet mixen, maar erdoor heen doen met een spatel.
Doe hem in de oven op 180 gr. voor ongeveer 15 min. Let op elke oven is anders...
Stap2
Kwarkmengsel.
Mix de kwark met een het sap van een halve citroen en 100 gr. poedersuiker.
Doe het mengsel in de koelkast. Klop vervolgens 400 ml slagroom, 100 gr. suiker en de klopfix. Doe dit bij de Kwarkmengsel.
Stap3
Als de cake goed is afgekoeld, snijd hem door midden.
Stap4
Vul vervolgens die met kwarkmengsel en versieren met poedersuiker.
Groet,
Karima Kaatje.
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
3 keer beoordeeld