Brik
2006-01-16- Keuken: Tunesische
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- filodeeg
4 aardappels gekookt
blik tonijn
takje selderij fijn gehakt
2 ei
tl komijn, zout, peper, Koriander
Werkwijze
Stap1
filodeeg laten ontdooien
neem ongeveer 6 tot 8 bladtje ervan
gekookte aadappel fijn maken met een vork, in een kom doen de blik tonijn erbij doen en fijn gehakte selderij en de kruiden alles goed mengen
neem een blad van filodeeg en doen grote lepel van mengsel erin, goed vouwen welke vorm je maar wilt
gelijk in de hette olie doen bakken beide kanten tot het bruin word, in keukenpapier laten uit lekken
met soepje erbij heerlijk eet smakelijk
je kan ook andere dingen erin doen zoals olijven ,papriktjes ,kapertjes ,of in plaats van tonijn ook gebakken kipfille
Gemiddelde waardering
(3.2 / 5)
5 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 16-01-2006
Ziet er lekker uit zeg!!
Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006
het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah
Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006
het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah
Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006
het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah
Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006
het smaakt ook erg lekker , zeker de moeite waard om een keer te maken ,dan word je zo verslaafd hahah
Geplaatst door mamanissa aan 17-01-2006
oeps het is iets fout gegaan met de reactie ,sorry
Geplaatst door ellouisa aan 17-01-2006
haha ik zie t, geeft niet hoor 😉
Geplaatst door sara6 aan 04-02-2006
Ik neem aan dat je die 2 eieren gebruikt om je filodeeg dicht te plakken?
Geplaatst door mamanissa aan 02-03-2006
oh ik zie je briecht nu pas sara , nee ik zie dat ik niet goed geschreven heb , je moet de 2 eitjes ook in de mengsel doen ,dus met de aardappel en tonijn ,alles goed mengen met de 2 eitjes , in hette olie gelijk bakken
Geplaatst door mamanissa aan 02-03-2006
oh ik zie je briecht nu pas sara , nee ik zie dat ik niet goed geschreven heb , je moet de 2 eitjes ook in de mengsel doen ,dus met de aardappel en tonijn ,alles goed mengen met de 2 eitjes , in hette olie gelijk bakken
Geplaatst door bahja aan 17-01-2009
1 keer op verzenden drukken,geen 2 of meerdere keren.(zo..hep jij ook wat geleerd)
Geplaatst door bahja aan 17-01-2009
1 keer op verzenden drukken,geen 2 of meerdere keren.(zo..hep jij ook wat geleerd)
Geplaatst door MisSardinas aan 17-09-2009
ik heb t geprobeerd. smaak zat goed, maar na het bakken viel het pakketje bijna uit elkaar en was t vettig v olie
Geplaatst door ahmedlover aan 11-02-2012
ik zie dat je selderij ipv peterselie gebruikt! ik ben tuneschsich..Selderij is een beetje hard namelijk! en ik zou die loempia vellen gebruiken,,die zijn wat dikker en dat lijkt meer op de TUN brik blad! wel de zijkanten naar binnen vouwen!