Banketbakkersroom

2012-08-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 2 eigeel
    - 40 gram suiker
    - 20 gram bloem
    - 1/4 l melk
    - 1 zakje vanillesuiker

Werkwijze

Stap1

Roer in een kommetje de eieren schuimig samen met de suiker en meng er de bloem door.

Verdun het mengsel met een scheutje van de koude melk.
Breng  in een pannetje de rest van de melk aan de kook en voeg er al roerend het dooiermengsel aan toe.

Laat de massa al roerend circa 4 minuten zachtjes koken tot het een zeer dikke vla is geworden.

Roer er daarna de vanillesuiker door. Laat af koelen en roer af en toe door om geen vel te laten ontstaan.
Als het geheel volledig is afgekoeld zet je het in de koelkast om koud te worden.

Succes, mislukken kan haast niet!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.1 / 5)

3.1 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door fatihaoemromaisae aan 14-08-2012

    Sallaam Najet. Ik had een vraagje. Hoeveel is 1/4 dl melk? ik doe meten meestal met een thee glas. komt dat overeen met elkaar? Ik hoor het graag. Soekran alvast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.