Banketbakkersroom
2012-08-07- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 45m
Ingrediënten
- - 2 eigeel
- 40 gram suiker
- 20 gram bloem
- 1/4 l melk
- 1 zakje vanillesuiker
Werkwijze
Stap1
Roer in een kommetje de eieren schuimig samen met de suiker en meng er de bloem door.
Verdun het mengsel met een scheutje van de koude melk.
Breng in een pannetje de rest van de melk aan de kook en voeg er al roerend het dooiermengsel aan toe.
Laat de massa al roerend circa 4 minuten zachtjes koken tot het een zeer dikke vla is geworden.
Roer er daarna de vanillesuiker door. Laat af koelen en roer af en toe door om geen vel te laten ontstaan.
Als het geheel volledig is afgekoeld zet je het in de koelkast om koud te worden.
Succes, mislukken kan haast niet!!
Gemiddelde waardering
(3.1 / 5)
11 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door fatihaoemromaisae aan 14-08-2012
Sallaam Najet. Ik had een vraagje. Hoeveel is 1/4 dl melk? ik doe meten meestal met een thee glas. komt dat overeen met elkaar? Ik hoor het graag. Soekran alvast