Chocolade cake

2005-10-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 glas olie (colaglas)
    - 1 glas melk
    - 2 glazen suiker
    eieren
    - vanille suiker
    - 3 eetlepels cacao
    - zakje bakpoeder
    - 2 glazen meel.

Werkwijze

Stap1

Je mixt eerst de olie, melk, suiker, eieren en vanille suiker goed. Zet de oven alvast op 180 gr en vet een bakblik in en bestuif met paneermeel.. Als j dat goed gemixt heb doe je de cacao erbij! weer goed mixen dan haal je van dit beslag 1 glas uit en zet je apart (das voor als de cake klaar is!!)

Dan doe je de meel erbij en de bakpoeder.. Heel goed mixen hoe langer hoe luchter hij word zon 10 min! Dan in bakblik en in de oven doen zon 45 min!

Als ie klaar is draai je hem op een bord en smeer je die mix die je apart heb gezet de cake mee in komt een glazuur laagje op!Als ie afgekoeld is kan je er poedersuiker of cacaou op stooien wat je zelf lekker vind!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 22
Beoordeel dit recept

22 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (34)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 09-10-2005

    Deze mislukt inderdaad nooit! en is heerlijk!

  2. Geplaatst door Cheima aan 09-10-2005

    Ik heb deze cake gister gemaakt, super simpel en super lekker! Zeker voor herhaling vatbaar.

  3. Geplaatst door oembibi aan 09-10-2005

    van jou heb ik dus deze recept. Ik heb em ooit uitgeprobeerd van jou en hij is meteen de eerste keer uitgekomen bij mij. Sindsdie nmaak ik em altijd als ik er gens op bezoek ga en iedereen vind het hardstikke lekker altijd.

  4. Geplaatst door oem_mujahid2 aan 09-10-2005

    Salaam ceuta, ik heb de cake vandaag gemaakt supermakkeljk en hij zag er top uit, ik heb hem meegegeven naar me schoonouders dus nou hopen dat ze hem lekker vinden!! Ga er morgen 1 voor mezelf maken, bedankt voor het recept!!

  5. Geplaatst door Rzinia aan 09-10-2005

    jaaaaaaaaaaaa dit was mijn eerste cake in mijn leven en ik heb er een keer toen ik bezoek kreeg taart van gemaakt (was een tip van ceuta) en wallah was ook heeeeeeeerlijk

  6. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 10-10-2005

    Salaam dames,

    Kan een van jullie even afmeten hoeveel inhoud er in zo;n glas gaat?
    Ik wil deze ook maken!

  7. Geplaatst door SIHAMKLEUTER aan 10-10-2005

    VOLGENS MIJ GAAT DAAR ONGEVEER 200 ML OF 250 ML IN

  8. Geplaatst door ceuta aan 10-10-2005

    Ken je die glazen van Nutella pasta zulke glazen zijn het ..

  9. Geplaatst door islamia23 aan 14-10-2005

    volgens mij zijn het van die longdrink glazen

  10. Geplaatst door sallywoman aan 16-10-2005

    Ik heb hem gister ook gemaakt in van die longdrink glazen afgemeten.En hij was heeeeeerlijk me buuvrouw de helft van me tulband gegeven.En ze wilde meteen het recept ook hebben en haar zus ook .Wajooooow je cake word nog eens beroemd hahahaha dank je wel 🙂

  11. Geplaatst door missy_magrebia aan 16-10-2005

    Ik ga deze cake inscha’Allah ook proberen! Ceuta hoe kun je er een taart van maken?

  12. Geplaatst door soulfa aan 19-10-2005

    Ik ga m vandaag maken.

  13. Geplaatst door ceuta aan 19-10-2005

    Nou als je hem in zon ronde bakblikdoet en bakt en dan door midden snijden,als ie niet goed hoog is kan je er ook 2 maken en dan tussen jam smeren en op mekaar leggen en dan zijkant met nootjes doen en boven op bv met slagroom en met hagelsag enz gewoon je fantasie zijn werk laten doen.

  14. Geplaatst door soulfa aan 20-10-2005

    Gisteren had ik geen tijd meer. Maar nu zit ie in de oven, ik heb er chocolade stukjes en stukjes dadels doorheen gegooit. Ik heb in een groot rond blik gedaan, ik ben benieuwd.

  15. Geplaatst door Rzinia aan 20-10-2005

    hahah jaaaaaaaaa ik had er een taart met 3 lagen van gemaakt en mijn zus en moeder wouden het recept. sterker nog mijn ma zei je gaat het een keer voor me maken.

    ceuta had me tip gegeven dat je er een taart van kan maken.

  16. Geplaatst door soulfa aan 21-10-2005

    Hij is perfect gelukt, en smaakte ook lekker. bedankt deuta, dit ga ik zeker vaker maken.

  17. Geplaatst door Annie aan 26-10-2005

    ik had m ook gemaakt maar hij was in elkaar gezakt haha maar ja bij me zus was ie wel gelukt dus het probleem lag bij mij..maar volgende keer probeer ik het gwoon nog een keer hoor

    kusjes

  18. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-10-2005

    Ik ben bang dat je je ovendeur tijdens het bakken hebt opengedaan,
    dan zakt je cake zeker weten in…

  19. Geplaatst door prinses nisrin aan 26-10-2005

    moet je gewone suiker gebruiken of poeder suiker?liefs nisrin!

  20. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 26-10-2005

    nisrin: gewone suiker

  21. Geplaatst door prinses nisrin aan 26-10-2005

    dank je je bent een schat!!!!!!

  22. Geplaatst door sallywoman aan 27-10-2005

    kijk wel uit met die rauwe eieren hoorde net dat je geen rauwe eieren moet eten.door die vogelpest gedoe Aangezien je het erover heen giet voor het glazuur.

  23. Geplaatst door ceuta aan 01-11-2005

    klopt ik maak hem ook niet meer ivm met die rauwe eieren ..en zonder die glazuur vind ik hem minder.

  24. Geplaatst door chamch aan 02-11-2005

    ik heb hem net gemaakt maar hij is mislukt!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ik kreeg hem niet meer uit de tulband vorm!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Al die moeite voor niets

  25. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 02-11-2005

    Chamc: Heb je de tulbandvorm goed ingesmeerd?
    Eerst met een kwatje door de boter of olie. En dan een beetje bloem in een zeefje, boven de tulband een beetje zeven.
    Dan moet hij niet plakken. Wel goed koud laten worden, voordat je de cake uit de vorm haalt.

    Je kan ook die rubberenvormen (siliconenvorm) halen, daar blijft niks in plakken.

  26. Geplaatst door chamch aan 03-11-2005

    dank je mc, ik had hem goed ingevet. Maar hij is al best oud en er zitten veel krasjes in misschien ligt het daar aan! Ik ga een siliconen kopen insahallah

  27. Geplaatst door mellia aan 24-03-2006

    moet je gewone meel gebruiken of meel waar al bakpoeder inzit. graag reactie wil het vanavond maken.

    groetjes

  28. Geplaatst door ceuta aan 25-03-2006

    Gewone meel we horen wel hoe die gelukt is 🙂

  29. Geplaatst door mellia aan 28-03-2006

    hoi ik heb de cake gemaakt maar helaas de ckae is ingezakt. weten jullie hoe dit komt misschien heb ik te weinig meel gebruikt ofzo

  30. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-03-2006

    Heb je de ovendeur open gedaan?
    Nooit doen, totdat de cake van binnen gaar is.
    Je meot wel minimaal 2 glazen meel gebruiken.

  31. Geplaatst door mellia aan 29-03-2006

    ik heb de deur 1 keer opengedaan en toen was het al gaar. Ik heb er nog folie erover heen gedaan toen het klaar was maar na een tijdje is het ingezakt. echt jammer

  32. Geplaatst door assia7 aan 14-01-2009

    nou nou ik ga het wel eens proberen..:P
    XD

  33. Geplaatst door cilla aan 29-12-2009

    deze cake is egt heerlijk,,
    1e keer gemaakt en meteen goed gelukt.

  34. Geplaatst door UmmYoussef aan 05-03-2011

    ik heb m vandaag voor de 2e keer gemaakt.. de eerste keer teveel olie in gedaan waardoor die iets te plakkerig werd… heb m nu gemaakt en in een rechthoekige siliconen/rubberen vorm gedaan… heb wel zelfrijzend meel gebruikt… ik laat nog wel weten of ie gelukt is!! : D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.