Amandeltoefjes

2006-06-18
  • Porties : 50
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gr bloem
    160 gr gesmolten boter
    250 gr poedersuiker
    200 ml Crème fraîche
    125 gr amandelpoeder (gepelde, gebakken amandelen helemaal fijnmalen)
    1 el vanille aroma
    Voor decoratie:
    Zilveren parels of gekonfijt fruit of gehakte amandelen

Werkwijze

Stap1

Klop de gesmolten boter met de poedersuiker, vanille aroma en crème fraiche luchtig tot een crème. Voeg dan bloem en amandelpoeder toe en mix dit er goed door tot een plakkerig en luchtig deeg.

Neem papieren vormpjes en spuit hierin rozetjes. Zet in het midden een stukje gekonfijt fruit of een zilveren parel of bestrooi het met een beetje gehakte amandelen.

Bak ze 10-15 minuten op 175 graden, maar laat ze licht goudgeel van kleur.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (17)

  1. Geplaatst door fatema aan 18-06-2006

    salaam

    ziet er lekker uit.

  2. Geplaatst door moslima aan 22-06-2006

    salaamu3alaikom
    zien er mooi en heerlijk uit barallahufik.

  3. Geplaatst door x_riffiagirl_x aan 27-06-2006

    ziet er heerlijk uit:D
    beslamaa

  4. Geplaatst door x_riffiagirl_x aan 27-06-2006

    als je nopg andere recepten hebt graag er op zetten alvast soekran
    beslama zina(K)(K)

  5. Geplaatst door ellouisa aan 28-06-2006

    dankje, ik zet al mijn recepten hierop maar je kan ze ook vinden op http://ellouisa.come2me.nl

  6. Geplaatst door asi aan 30-06-2006

    salaam.ik heb en vraagje waar kan ik vormpjes vinden.

  7. Geplaatst door ellouisa aan 03-07-2006

    ik heb deze uit duitsland gekregen… maar je kan ze in sommige marokkaanse winkels kopen of in beverwijk/brussel

  8. Geplaatst door **noura** aan 06-10-2006

    Hai Ellouisa,

    Waar maak je die rozetjes mee, met zo’n slagroomspuitzak of met een koekjespistool?

    Groetjes, Noura

  9. Geplaatst door ellouisa aan 07-10-2006

    met een spuitzak maar dan moet je wel een sterke zak hebben want het deeg is vrij dik. Je kan ook een pistool nemen 🙂

  10. Geplaatst door **noura** aan 07-10-2006

    dankje

  11. Geplaatst door prinsesje_bloom aan 16-10-2006

    Deze lijken erg makkelijk en lekker!!
    Kun je ipv vanillearoma ook vanillesuiker gebruiken? Zo ja, hoeveel?

  12. Geplaatst door ellouisa aan 13-05-2007

    Ja dat kan, 1 zakje is genoeg.

  13. Geplaatst door najelm aan 05-10-2008

    ik wil u hartelijke bedanken ellouisa, ik heb heel veel koekjes van je soorten gemaakt, het is echt verrukkelijk, echt lekker en het komt telkens goed uit! normaal kan ik niet echt koekjes maken, maar jou recepten…..mmmm

  14. Geplaatst door sadiye aan 27-11-2008

    najattt 😀

  15. Geplaatst door beauty19 aan 20-02-2009

    Welke van de 2 zijn het

  16. Geplaatst door sadiye aan 24-07-2009

    lekker

  17. Geplaatst door sadiye aan 25-07-2009

    ik heb ze gemaakt maar vind ze niet bijzonder en niet zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.