Chorba met kip en couscous

2011-02-03
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    750 gram kippenbouten;
    1 blik (400 gram) tomatenblokjes of een blik gepelde tomaten fijnmalen in de keukenmachine;
    1 grote ui, grof gehakt;
    2 tenen knoflook, gehakt;
    1/2 bosje platte peterselie, fijngehakt;
    1/2 bosje verse koriander, fijngehakt;
    150 gram couscous (middelgrof);
    1/2 theelepel paprikapoeder;
    1/2 theelepel gemalen komijn;
    1/2 theelepel kurkuma;
    1/2 theelepel chilipeper (meer of minder naar smaak);
    1 kaneelstokje;
    het sap van 1/2 citroen;
    2-3 kippenbouillonblokjes;
    2 liter water.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verwijder het vel van de kippenbouten en snijd elke bout in tweeen.
Doe ze in een soeppan samen met de gehakte ui, de gehakte knoflook, de tomatenblokjes of gemalen tomaten uit blik, de specerijen en de verkruimelde bouillonblokjes.
Roer alles door elkaar en giet er 3/4 liter water bij.

Breng aan de kook en laat ongeveer 45-50 minuten zachtjes koken.

Haal de gekookte kipstukken uit de bouillon, laat iets afkoelen en verwijder de botjes.
Snijd het kippenvlees aan stukken en houd apart.

Giet 1 1/4 liter water bij de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer daar langzaam de couscous doorheen.
Doe er dan de fijngehakte platte peterselie en verse koriander bij en het sap van 1/2 citroen.
Voeg ook de gekookte stukjes kip toe.
Laat de soep nog ongeveer 10 minuten heel zachtjes koken zonder deksel op de pan, proef of de smaak goed is en dien dan kokendheet op in mooie grote kommen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door sadiye aan 03-02-2011

    ziet er geweldig uit

  2. Geplaatst door amber20 aan 04-02-2011

    Hetis ook een heerlijk soep; weer eens wat anders dan b.v. harira.
    Ik maak deze soep minstens 1x per week.
    groetjes,
    AMBER

  3. Geplaatst door martine aan 20-03-2011

    lijkt me heerlijk ga t zeker een keer maken, bedankt

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.