Churros net zo lekker als die van Marokko

2017-12-23
Beoordeel dit recept:

In Marokko haalde ik bijna elke ochtend churros. Het is een Spaans recept. Ik vond het zo lekker en dacht ik ga maar eens googlen naar het recept en uitproberen. Ik heb dit recept gevonden. En het is net zo lekker als die ik in Marokko haalde. Het is echt een heel simpel recept. Toen ik het voor het eerst had gemaakt was het gelijk gelukt 🙂

Ingrediënten

  • - Mok van 200 ml
  • - 2 theemokken meel
  • - 1 zakje bakpoeder
  • - Snufje zout
  • - 2 theemokken water

Werkwijze

Stap1

Meng de droge ingredienten. Breng het water aan de kook in een pan. Voeg de meelmix toe wanneer het water begint te koken. Als het dik begint te worden haal je pan van het vuur. Roer het mengsel goed en snel met een houten lepel, tot het een stevig deeg is geworden soort aardappelpuree. Roer het nog even goed om. Het geheel moet aandikken zonder klonten.

Stap2

Daarna doe je de deeg in een spuitzak. (Spuitzak heb ik van binnen beetje met olie besmeert) Spuit het deeg in de hete olie. Je kan ook in de lucht zeg maar een lange staaf spuiten en dan de uiteinde en het begin aan elkaar voorzichtig met je handen plakken en dan in hete olie leggen. Je moet er niet in drukken. Je mag ook niet met je handen staafjes maken anders gaan ze ploffen in de olie. Bak ze goudbruin.

Ze zijn warm het lekkerst en je kan het bestrooien met poedersuiker of deppen in chocolade of olijfolie.

Serveer het meteen omdat het nog knapperig is als ze afkoelen worden ze zacht.

Het deeg in spuitzak doen! De churros NIET met jouw handen vormen, want dan ontploffen ze in olie.

Video

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.6 / 5)

4.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Recept categorie: , , ,
Ingrediënten: , ,
Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.