Vruchtenvlaai

2006-06-10
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 125 ml melk
    250 gr bloem (kan meer zijn, tot je een goed deeg krijgt)
    1 ei
    40 gr zachte boter
    Snufje zout
    10 gr gedroogde gist (2,5 tl ongeveer)
    50 gr suiker
    Voor de vulling:
    1 pakje banketbakkersroom van baukje
    400 ml water
    Vruchten naar keuze (ik heb aardbeien en ananas gebruikt)
    1 vlaaivorm (ik heb die van blokker, die is 28 cm)

Werkwijze

Stap1

Meng de bloem met gist en suiker. Klop de melk met het ei los en klop de zachte boter erdoor. Doe het snufje zout er ook bij.

Maak een kuiltje in de bloem en giet hierin de vloeistof, kneed het tot een zacht en soepel deeg (10-15 minuten). Laat het dan 30 minuten rijzen. Kneed het nog even door en rol het dan uit met behulp van wat bloem. Rol het tot een cirkel die net iets groter is dan je vlaaivorm. Bekleed de vorm hiermee.

Mix de banketbakkersmix met het water door elkaar en laat het 5 min opstijven. Bestrijk hiermee de bodem en bak de taart 40 minuten op 175 graden gaar.

Laat hem afkoelen en versier hem met de vruchten.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 38
Beoordeel dit recept

38 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door sami aan 10-06-2006

    woeuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuw
    netjes dat lijkt me lekker.dat ga ik zeker maken.

  2. Geplaatst door mashallah aan 10-06-2006

    dit ziet er heerlijk uit, en te mooi om op te eten.

  3. Geplaatst door hind aan 12-06-2006

    Masha Allah, dit ziet er echt heerlijk uit. Echt zomers ook, ga ik meteen proberen te maken. Waar haal je al die heerlijke recepten toch vandaan meid?!?

  4. Geplaatst door ellouisa aan 12-06-2006

    dankjewel dames! Overal en nergens, een beetje van mezelf een een beetje van kookboeken, internet, tijdschriften, familie en vrienden 😀

  5. Geplaatst door moslima aan 22-06-2006

    barkallah ufik meid het ziet er heerlijk uit.

  6. Geplaatst door Hannane aan 17-08-2006

    Ziet er lekker uit, ga ik zeker proberen te maken.

  7. Geplaatst door salima1 aan 26-07-2007

    MMM Mjam Mjam ziet er zomers frisjes uit!!
    Wel een aanrader zeg!!

  8. Geplaatst door amientje aan 31-08-2007

    echt zo heerlijk…gewoon perfect ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.