Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

2018-02-04
  • Porties : 2 personen
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 45m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Recept van een heerlijke Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven. Dit kun je opdienen in een grote bord met saus daarop, de vis en bestrooi met beetje peterselie. Marokkaans brood natuurlijk niet vergeten 🙂

Ingrediënten

  • - 2 grote stukjes zeebaars
  • - 2 rode , 2 groene puntpaprika samen fijngesneden
  • - 2 uien fijngesneden
  • - 4 knoflookteentjes uitgeperst
  • - Handvol koriander mehednous ( turks peterselie) samen fijngesneden
  • - 2 ingemaakte citroenschil in fijne reepjes gesneden
  • - Handvol olijven in stukjes gesneden
  • - 75 ml olijfolie
  • - 3 tomaten geschild en fijngemalen
  • - 1 klein blik tomatenpuree
  • - 1 visbouillonblok verkruimelt
  • - 1 theelepel paprikapoeder
  • - 1 theelepel komijn
  • - Snufje saffraan
  • - 1 koffielepel kurkuma
  • - 1 koffielepel witte peper
  • - 1 koffielepel gember
  • - 1 koffielepel zout
  • Marinade vis:
  • - 2 eetlepel olijfolie
  • - 1/2 citroensap
  • - 1 theelepel sambal
  • - 1 theelepel paprikapoeder
  • - 1 theelepel komijn
  • - Van elk 1/2 koffielepel: zout, gember en witte peper

Werkwijze

Stap1

Voor marinade vis: alles samen mengen marinade vis alles samen mengen en vis insmeren Vis insmeren. marinade vis alles samen mengen en vis insmeren 2

Stap2

Olie in tajinepan uien aanbakken dan paprikamix en look erbij 5 min stoven dan tomaten, kruiden, tomatenpuree , bouillonblok erbij doorheen mengen, deksel erop 15 min stoven. tomaten kruiden tomatenpuree boullionblok in een tajine stoven

Stap3

Ondertussen vis krokant aanbakken aan alle kanten in beetje zonnebloemolie. vis krokant aanbakken aan alle kanten in beetje zonnebloemolie

Stap4

Citroenreepjes, olijven en koriandermix in de pan bijmengen daarop de vis leggen deksel erop en nog 20 min laten stoven op zacht vuur. Citroenreepjes olijven en koriandermix in de pan met de rest stoven

Stap5

Dien op in grote bord met saus daarop de vis en bestrooi met beetje peterselie ❤ Zeebaars Tajine met ingemaakte citroen en olijven

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.6 / 5)

2.6 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.