Cirkel Sesam Broodjes (simit)

2009-09-26
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *1 kilo meel
    *half pakje gist
    *1 volle eetlepel zout
    *1/4 waterglas zonnebloemolie
    *warm water
    *1 waterglas uzum pekmezi+1 waterglas water mixen(alleen 2 glazen water kan ook)
    *bordje sesam

Werkwijze

Stap1

Mix alles bijelkaar en doe er zoveel water in totdat je een mooie harde samenhangende deeg hebt.

Bedek het deeg en laat het 1 uur reizen.

Maak 12 balletjes.Pak een deegbal en deel die door 2e en maak er een lange staaf van en vlecht ze om en om en maak een rondje en maak de uiteinde goed vast en doop het in de uzumpekmezmix of alleen water laat het goed uitlekken en bedek de simit helemaal met sesam.

Leg ze op een bedekte bakblik en bak ze op 200C totdat het goed bruin is.

uzum pekmezi kan je in turkse winkels kopen je kan ook alleen water gaan gebruiken maar met uzumpekmezi is meer krokanter.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

  • Vegetarische pizza met paprika's en mozzarella

    Vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella

  • Sinaasappelcake een makkelijke recept

    Sinaasappelcake een makkelijke recept

  • Kaas-uien broodjes

    Kaas-uien broodjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door koken20 aan 03-10-2009

    ziet er lkkr uit,,bedankt voor het recept 😉

  2. Geplaatst door sadiye aan 03-10-2009

    😉

  3. Geplaatst door sara6 aan 18-10-2009

    dame over hoeveel gist (gram) praat je?
    Bedoel je instant gist?

  4. Geplaatst door sadiye aan 18-10-2009

    ja alle gist soorten kan je gaan gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *