Cocoscake

2007-03-17
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    1 zakje bakpoeder
    250 gr bloem
    250 gr smida
    150 a 200 gr kokos
    4 eieren
    300 ml olie
    600 ml melk
    ong een eetlepel kleurstof
    voor decoratie : witte chocopasta en nog meer kokos

Werkwijze

Stap1

doe de smida em cocos met de melk in een kom roer dat goed doorelkaar

meng de (vanille)suiker en de olie klop daareen voor een de eieren door totdat het een luchtig geheel is flink doorkloppen.

meng beetje voor beetje het cocos mengsel erdoorheen, als dat een geheel is schep je hier gezeefde bloem en bakpoeder doorheen.

verdeel het mengsel in tweeën en doe er in een helft de kleurstof doorheen.

verdeel het dan om en om in een ingevette en bebloemde bestillablik en dan 45 a 55 min in de oven op ong 160 c hetelucht ( 180 C gewone oven) als ie afgekoeld is witte chocopasta smelten en erover smeren en dan nog wat cocos eroverheen strooien

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (14)

  1. Geplaatst door saneffa aan 17-03-2007

    oh heerlijk meid ziet er lekker uit.

  2. Geplaatst door sjaahida aan 18-03-2007

    dank je. ik vind m zelf ook wel lekker 😉

  3. Geplaatst door sousi aan 25-03-2007

    is dat niet teveel suiker!!!

  4. Geplaatst door sousi aan 25-03-2007

    kan je het ook gewoon mixen met een mixer

  5. Geplaatst door sousi aan 25-03-2007

    nog een vraagje hoe groot is dat bakblik ik heb er 1 maar die is wel heel groot moet ik die gebruiken!!! groetjes sousi

  6. Geplaatst door sjaahida aan 27-03-2007

    nee het is precies genoeg suiker meestal is meel ( hier dus smida en bloem ) en suiker een gelijke hoeveelheid . ja kan ook gewoon een mixer gebruiken , is makkelijker maar ik ben ouderwets hihi mijn bakblik is 30cm dus ook behoorlijk groot dus gebruik maar zou ik zeggen groetjes terug 😉

  7. Geplaatst door amientje aan 27-09-2007

    echt heerlijk bedankt voor het recept

  8. Geplaatst door sjaahida aan 17-03-2008

    dank je wel meid, ( sorry voor de late reactie, maar ik ben erg lang niet meer geweest :$ )

  9. Geplaatst door missrespectrdam aan 04-10-2008

    wat voor smida is dat?

  10. Geplaatst door khadija09 aan 06-10-2008

    ik heb hem gisteren gemaakt maar is mislukt van buineten ziet heel goed uit maar van binnen is nog half deeg weten julli hoe diet komt al vast bedankt.

  11. Geplaatst door ummsalman aan 03-12-2008

    ik heb een vraag over die kleurstof, ik ben al heel lang op zoek naar kleurstof maar overal zit smaak aan? weet iemand waar je ook smaakloze kleurstof kunt kopen?

  12. Geplaatst door sjaahida aan 26-12-2008

    @ misrespectrdam: de smida die ik meestal gebruik is midden of fijn…

    @ khadija09 : Ik weet echt niet wat je fout gedaan hebt, misschien heb je een te kleine vorm gebruikt zodat de cake niet goed kon rijzen. Ik gebruik een bestillablik van 30cm doorsnee… anders zou je kunnen proberen je over iets lager te zetten en dan 15 min langer in de oven..

    @ ummsalman: ik haal altijd die flesjes bij de toko/ surinaamse winkel…
    Je hebt daar flesjes met smaak en je hebt daar ook kleurstof zonder smaak.

  13. Geplaatst door selwa29 aan 01-01-2011

    ik ga hem van de week maken incha-allah hou wel van kokos cake. maar nooi zelf gemaakt dus incha-allah lukt het mij. groetjes

  14. Geplaatst door selwa29 aan 02-01-2011

    ik kon niet wachten ik heb ze vandaag gemaakt en ze is gelukt joepie. ze is overheerlijk. sebiet met een tasjes muntthee lekker genieten. bedankt voor dit recept groetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.