Donuts

2011-08-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Je hebt nodig :
    1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse
    60 ml warm water
    300 ml lauw /warm melk
    100g suiker
    1 thee lepel zout
    500 tot 600 g bloem
    100g boter
    2 eieren

Werkwijze

Stap1

Bereiding:
los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk, suiker, het zout, en de eieren mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepele deeg.
laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draait voorzichtig rond in de bloem, daarna rol je het uit tot een lap van 1 cm dik, dan pak je een glas of een kopje en je snijt er rondjes uit en het gaatje doe je met een dopjevan een fles.
dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot hetvolume is verdubbeld en daarna bak je ze in warme olie mooi bruine en bestrooien metpoedersuiker.

PS: het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 38
Beoordeel dit recept

38 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door koken20 aan 01-09-2011

    Hmm ze zien er goed!
    bedankt voor het recept 😉

  2. Geplaatst door Moussie aan 13-09-2011

    Ik maak ze ook altijd met hetzelfde recept en ze zijn heerlijk. Alleen bij mij zijn ze in het begin mooi bol, maar als ze koel zijn dan worden ze plat. Is dit bij jou ook zo? Hoe hou jij je zo mooi bol?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.