Donuts

2011-08-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Je hebt nodig :
    1 1/2 eet lepel droge gist of 30 gr verse
    60 ml warm water
    300 ml lauw /warm melk
    100g suiker
    1 thee lepel zout
    500 tot 600 g bloem
    100g boter
    2 eieren

Werkwijze

Stap1

Bereiding:
los de gist in een grote beslag kom in het warme water op, voeg de melk, suiker, het zout, en de eieren mix dit eventjes een paar tellen dan doe je de boter en de bloem er bij en dit goed kneden tot een soepele deeg.
laat het deeg 60 minuten rijzen tot het volume is verdubbeld.
bestuif je tafel met bloem en leg het deeg op het tafel en draait voorzichtig rond in de bloem, daarna rol je het uit tot een lap van 1 cm dik, dan pak je een glas of een kopje en je snijt er rondjes uit en het gaatje doe je met een dopjevan een fles.
dek ze af en laat ze 20 minuten rijzen tot hetvolume is verdubbeld en daarna bak je ze in warme olie mooi bruine en bestrooien metpoedersuiker.

PS: het deeg moet niet te stevig zijn dus heel soepel.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 38
Beoordeel dit recept

38 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door koken20 aan 01-09-2011

    Hmm ze zien er goed!
    bedankt voor het recept 😉

  2. Geplaatst door Moussie aan 13-09-2011

    Ik maak ze ook altijd met hetzelfde recept en ze zijn heerlijk. Alleen bij mij zijn ze in het begin mooi bol, maar als ze koel zijn dan worden ze plat. Is dit bij jou ook zo? Hoe hou jij je zo mooi bol?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.