Garnalen in knoflooksaus

2006-12-04
  • Porties : 4
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 400 gr rauwe grote garnalen (gepeld)
    4 tomaten
    2 uien
    7 teentje knoflook
    koriander
    olie en olijfolie
    twee flinke eetl van mijn kruidenmix

Werkwijze

Stap1

doe een beetje zonnebloem en olijfolie in de pan en laat dat langzaam warm worden

doe daar de gesneden uien en de knoflook die in plakjes gesneden is bij en laat dit op zacht vuur glazig worden

als ze zacht zijn doe er dan zout en de kruiden en ev. nog een beetje saffraan bij

roer dat door en doe dan de tomaten bij laat even pruttelen tot het gaar is doe het dan in de blender en pureer het zeg maar.

doe het weer terug in de pan en doe de garnalen erbij zodra ze aan de onderkant roze worden omdraaien en het vuur uitzetten, garnalen moet je niet te gaar laten worden!!!!!

als ze helemaal roze zijn zijn ze gaar

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.8 / 5)

4.8 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door yousra_k aan 04-11-2007

    salaam,,,
    ik heb een vraagje… bij jouw kruidenmengsel staat komijn, tajinkruiden en elhanout ,,
    wat zijn dat voor kruiden??,, want ik weet niet wat je daar mee bedoeld

  2. Geplaatst door kadilin aan 06-11-2007

    assalaam Yousra,met komijn wordt bedoeld Kamoen, Ras el Hanut is een mengsel van diverse kruiden,koop je gewoon bij de marokkaanse slager,hier in Marokko heeft bijna ieder winkeltje een ander mengseltje. Ik denk dat Sjahidaa met Tajinkruiden gewoon die kruiden bedoelt die bijna in ieder Marokaanse keuken staat, vast ook in de jouwe.Alle marokkaanse vrouwen,die ik hier ken mengen altijd al de kruiden door elkaar heen. Ik zelf doe dat niet omdat naar mijn idee bijna alles hetzelfde smaakt. Als het anders is, hoop ik dat Sjahidaa zelf reageert dan leren wij er samen weer wat van

  3. Geplaatst door sjaahida aan 06-11-2007

    wa3leikoum salaam wa ra7matoullah wa barakaatouh zusters , sorry ik kom niet zo vaak meer op de site…
    idd kemoun is in het nl komijn en ras el hanout is een kruidenmengsel wat in marokkanse winkels verkocht wordt en bij de slager staat er soms tajinkruiden op het zakje/ doosje dus je moet er gewoon naar vragen bij de slager. ras el hanout betekent kruiden van de kok , dus ja dat is voor iedereen verschillend

  4. Geplaatst door kadilin aan 07-11-2007

    assallaam er staat een recept voor ras el hanout onder de categorie dibersen
    kan je als je alle kruiden in huis hebt dat zelf maken, lijkt me lekker

  5. Geplaatst door kadilin aan 07-11-2007

    ik bedoel natuurlijk diversen

  6. Geplaatst door yousra_k aan 07-11-2007

    wa sallaam,,ik ben je dankbaar voor het antwoord kadilin en tevens ook sjaahida

  7. Geplaatst door Mounake aan 07-01-2008

    Echt een super recept niet zo zwaar maar echt “fris” met de tomaat erbij !!!
    echt proberen wie het nog niet heeft geproefd

  8. Geplaatst door sjaahida aan 08-01-2008

    Dank je wel meid 😉

  9. Geplaatst door prinses nisrin aan 29-11-2009

    Hallo!
    Bedankt voor je heerlijke recept.
    Heb een vraagje moet je die tomaten wel eerst ontvellen?
    x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.