Gebakken banaan

2005-10-30
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 bakbanaan, gele hoe donkerder hoe beter
    100 gram bloem
    1 theelepel bakpoeder
    100 ml prik zonder kleur, dus bv sprite of spa rood ofzo
    wat zout, wat suiker
    olie om in te bakken (zonnebloemolie)

Werkwijze

Stap1

maak het beslag van de genoemde ingredienten, snijdt de banaan in plakken.

Haal de banaan door het beslag en bak om en om in de olie. Uit laten lekken op papier en serveren met pindasaus.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Kipbriwat - filodriehoekjes met kipvulling

    Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

  • Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

    Halal Brabantse worstenbroodjes een Hollands recept

  • Tonijnrolletjes zoo simpel maar super lekker

    Tonijnrolletjes recept zoo simpel maar super lekker

  • Mini broccoli taartjes - quiches van 12 cm met room

    Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

  • Loempia met gehakt

    Loempia met gehakt

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door Jallie aan 31-10-2005

    mmmmmmmmmmmmm ik ben gek op bakkabana, maar ik maak het wel anders dan jij.. ik ga het inshaAllah ook zo een keer proberen 😉

  2. Geplaatst door Nacira aan 11-11-2005

    lekker!!

  3. Geplaatst door nicjah aan 17-11-2006

    gebakken banaan komt oorspronkelijk uit indonesie PISANG GORENG noemt men het daar.En we maken het zonder die fanta of wat dan ook.maar het kan lekker zijn ieder op zijn/haar eigen manier of eigen fanta(sie) LOL

  4. Geplaatst door ummsalman aan 23-01-2009

    wat ik ook begreep is dat die banaan echt zwart moet zijn, klopt dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.