Geroosterde paprika

2017-12-09
Beoordeel dit recept:

Geroosterde paprika is zo makkelijk en zo heerlijk! Velen kopen deze uit pot, maar daarmee gaat zoveel smaak verloren! In plaats van die zachte smaak wordt het door toevoeging van hulpmiddelen om het o.a. houdbaar te houden zurig van smaak.

Ingrediënten

  • - Rode of groene paprika’s
  • - Komijn
  • - Zout
  • - Paprikapoeder
  • - Knoflookpoeder
  • - Fijn gehakte peterselie
  • - Citroensap van een halve citroen

Werkwijze

Stap1

Begin met het grillen van de paprika's boven het vuur. Het is de bedoeling dat de paprika helemaal zwart kleurt, dus de schil van de paprika is zwart.

Tip: zet een raam goed open zodat de 'brand' geur niet zo hevig is.

Stap2

Wanneer de paprika helemaal zwart is, leg je het direct in een plastic zak zodat de schil makkelijker los raakt. Als alle paprika's gegrild zijn haal je het zwarte velletje eraf en spoel je de paprika's schoon en verwijder je de pitten en snij je het in blokjes.

Stap3

Neem een koekenpan en doe hierin een scheut olijfolie. Doe de paprika blokjes in de koekenpan en voeg de kruiden eraan toe. Laat dit geheel samen goed bakken totdat het vocht verdampt is.
Dit kun je koud serveren.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.