Gevulde courgettes met tonijn

2010-08-28
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Benodigdheden voor 4 personen:
    - 2 courgettes
    - 2 Blikjes tonijn in olie
    - 1 ui, gesnipperd
    - 1 teen knoflook
    - kruiden (liefst italiaans)
    - salade kaasblokjes (is niet echt noodzakelijk)
    - 300g rijst (mag ook meer)
    - peper
    - zout

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgettes in lengte en schraap met een lepel de kern met zaden er uit (hoef je niet weg te gooien. Mag in blokjes geschneden worden om bij het geheel toe te voegen).

Leg de cougettes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de tonijn af, vang de olie op, en verdeel het visvlees in kleine stukjes.

Meng in een kom de paprika, ui, knoflook, de kruiden, de tonijn (en eventueel de kaasblokjes en de kern met zaden van de courgettes) en schep er 2 eetlepels tonijnolie over. Vul de courgethelften hiermee, druk de vulling stevig aan, schep wat over is er losjes op. Dek de schaal af met aluminiumfolie en schuif de schaal 40 min. in de oven. Verwijder na 20 min het aluminiumfolie.

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen in de verpakking. Indien de rijst klaar is, schep er op het laatst een eetlepel tonijnolie en peper en zout naar smaak door. Serveer de rijst bij de gevulde cougettes met tonijn; zie foto.

Eet sSimpel!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 10
Beoordeel dit recept

10 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    540
  • Vet

    18g
  • Eiwitten

    27g
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door martine aan 28-08-2010

    mmmmmm lekker hoor

  2. Geplaatst door sadiye aan 28-08-2010

    ik ben deze nu aan het maken alleen met de aubergine versie 😀

  3. Geplaatst door oummyounes aan 21-11-2010

    ziet er lekker uit morgen inchallah ga ik het proberen

  4. Geplaatst door Miss Safae aan 29-11-2010

    op hoeveel graden bak je ze?

  5. Geplaatst door Miss Safae aan 29-11-2010

    oh sorry 200 graden ik keek daar even overheen !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.