Heerlijke tonijnflapjes

2009-09-19
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 45m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 1:15 u
Beoordeel dit recept:

Tonijnflapjes – Het zijn heerlijke flapjes met tonijnvulling!! Heerlijk!! Dit kan je maken als je bijvoorbeeld bezoek krijgt of tijdens de Ramadan, met een glaasje thee, … gewoon heeeeeerlijk!!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode en gele paprika
  • 2 kleine worteltjes
  • een blik champignons
  • 1 lepel suiker
  • 2-3eetlepels zonnebloemolie
  • 150-170gr tonijn uit blik(doe de olie weg)
  • paprikapoeder
  • zwarte peper
  • zout
  • handvol peterselie
  • een pakje bladerdeeg
  • 2 eidooiers
  • wat Italiaanse of pizzakruiden of zwarte komijn (7abba sawda)

Werkwijze

Stap1

Voor de vulling:

* snij de ui en de paprika's in kleine blokjes en laat het in 2 eetlepels olie goed fruiten. 5 minuutjes.

* Vervolgens voeg je de blokjes wortel bij.

* Meng de champignons met de suiker in een kommetje en voeg het daarna bij.

* Peterselie bijdoen.

* Voeg de tonijn, wat paprikapoeder erbij, wat zwarte peper en zout toe aan het mengsel en laat het nog 2 minuutjes op het vuur staan.

Stap2

En nu de flapjes:

* vul elk flap met behoorlijk wat vulling 2-3 eetlepels).Flapjes toedoen met een vork.

* verwarm de oven op 200 °c .leg wat aluminiumpapier onder de bakplaat, zodat het aan de onderkant niet verbrandt!

* Neem een bakplaat met bakpapier erop en leg er de flapjes op.

* Smeer het bovenstuk van de flapjes met wat eigeel, voor een goudgele kleur als resultaat.

* besprenkel elke flap met wat Italiaanse of pizzakruiden en steek het dan in de oven.

* 30-35 min laten bakken (hangt eigenlijk af van de oven, bij sommige ovens duurt het langer) in de oven.kijk regelmatig totdat de flapjes goudbruin worden

* Haal het van de oven en laat het eventjes afkoelen.

Smakelijk!!!!!!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door Lanam aan 19-09-2009

    Beste Tazagirly,

    Welke bladerdeeg heb je gebruikt?

    M.v.g.
    Lanam

  2. Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009

    sow lekker zeg

  3. Geplaatst door tazagirly aan 20-09-2009

    oh ik heb die vierkantige gekocht,met 10stukken erin,gebruik gewone bladerdeeg geen filodeeg xxx

  4. Geplaatst door cilla aan 25-09-2009

    ah deze wil ik ook proberen !! zie er goed uit..

  5. Geplaatst door latifa2727 aan 29-10-2010

    tazagirly,

    ik heb ze gisteren gemaakt en heb nog net de laatste mee kunnen nemen naar werk!!! Thanks,,, heb je nog andere recepten??

  6. Geplaatst door beginnertje aan 21-11-2011

    jouw beschijving is echt overzichtelijk, dit ga ik zeker een keer maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.