Hete tomaten saus
2006-05-19- Keuken: Tunesische
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 4 spaanse pepers groene of andere soort
1 blikje tomaat op sap
4 tenen knoflook
zout ,een klein theelepel sambal
8 eelepels olie
Werkwijze
Stap1
Je pakt een pannetje en doet daar de 8 eetlepels olie erin, dan bak je pepers tot die een bruin kleurtje krijgen. Dan haal je ze eruit en gooi je de tomaten op sap met de knoflook die in dikke reepjes hebt gesneden, en de zout erbij en bak je de tomat op hoog vuur, niet aanlaten branden.
Dan hou je een beetje over, als je ziet dat de tomaat een dikke saus is geworden. Dan doe de gas uit, maar niet aan branden. Die laat je afkoelen en dan schil je pepers en doe di een food procesor met de tomaat en de sambal. Hou rekening met de zout. Dan is je saus klaar. Heerlijk op de pizza en kaas erbij of met alleen brood of met de gebakken mullet of met chips je kan alle kanten op.
ik hoop dat het lekker is en het is eenvoudig
Gemiddelde waardering
(5 / 5)
3 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend