Tunies koekje

2009-02-07
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500g bloem,
    3 of 4 eiren,
    1 eetlepel olie,
    1 eetlepel bloemenwater (zhar)hoeft niet,
    beetje zout,
    maizena,
    olie,
    honing

Werkwijze

Stap1

Doe de bloem in een kom. dan de olie en de zout, vervolgens doe je 1 voor 1 de eieren erbij. het deeg moet bij elkaar blijven doormiddel van het ei.dan laat je het een half uurtje rusten. bedek dan de gedeelte waar je het uitgaat rollen met maizena niet te veel het is alleen zodat het niet blijft plakken.

Rol het deeg uit en snij lange stroken en ongeveer 4cm breed. pak dan een strook en wikkel hem om je wijsvinger niet te strak dan wikkel je om de middelvinger dan je ringvinger dan je pink plak het laatste gedeelte met wat water dicht.

Als dat gedaan is bak je ze in olie goud achtig. Als dat gedaan is dompel je ze in de honing (honing kan je kopen maar kan je ook zelf maken.

Honing:
halve citroen
3 glazen suiker
2 glazen water

erg lekker maar het is wel een beetje lastig als je ze gaat wikkelen
ongeveer 10 stuks

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door nadia78 aan 07-02-2009

    Salam mootje06, kun je er een foto bij plaatsen dan is het iets makkelijker denk ik om te maken. Echte honing is lekkerder dan zelf gemaakte toch??

  2. Geplaatst door mootje06 aan 07-02-2009

    salam, ja als je de honing zelf maakt is het lekkerder, ik maak hem wel zelf. maar ik zal zorgen dat er een foto komt.

  3. Geplaatst door Amifati aan 07-06-2009

    zonder foto is dat niet duidelijk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.