Kaas

2005-12-11
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 2 liter melk
    1 citroen
    zout
    bieslook en peterselie om te garneren

Werkwijze

Stap1

Doe de melk in een ruime pan zet de pan op het vuur en als kookpunt bijna bereikt is de pan van het vuur halen en de citroen erbij persen en zout naar smaak toevoegen. Laat de melk dan koken tot het eruit ziet alsof er kwarkstukjes in water rondzwemmen :-)Dan in een vergiet laten uitlekken en wat je opvangt moet je goed in de zeef laten uitlekken, de zeef omkeren op een bord en dan in de koelkast zetten. Eventueel garneren naar smaak en wens.

Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Recept categorie:
Ingrediënten: , , , , , ,
Gerelateerde recepten:
  • Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

    Mijn Bamischijfjes zonder e-nummers met veel groenten

  • Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

    Libanese Falafel lekker krokant en samenhangend

  • Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

    Een geweldig goed Hollands oliebollenrecept

  • Ingelegde citroenen

    Ingelegde citroenen

  • Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

    Zelf 4- en 9 specerijenmix maken

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door chefkokkin aan 12-12-2005

    lekker………………

  2. Geplaatst door hamdoulilah aan 26-12-2005

    salaam

    ik vraag mij af wat voor melk er in moet volle,halfvolle of karne melk

    alvast bedankt

  3. Geplaatst door Nacira aan 27-04-2006

    Ik heb volle melk gebruikt

  4. Geplaatst door Samira82 aan 21-05-2007

    Ik ga dit binnenkort echt proberen !
    Ik heb wel een paar vraagjes…
    Kan je deze kaas smeren of moet je er stukjes/plakjes vanaf snijden ?
    Hoe lang zou dit goed blijven ? Kan het worden ingevroren denk je ?(gewone kaas nl wel)
    ALVAST BEDANKT !!
    Ik denk er trouwens aan om het eerst gewoon te proberen om te zien hoe het word en misschien daarna met ananassap. Ik ben nl gek op ananas zuivelspread 🙂

  5. Geplaatst door Samira82 aan 22-05-2007

    Jammer ik vond het tegenvallen…
    Het had bijna geen smaak op melk na 🙁

  6. Geplaatst door xchidax aan 08-01-2009

    kaas moet normaal toch 2 tot 6 maanden ofso op de plank blijven staan?(rijpen) misschien was er daarom niet zoveel smaak aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.